Menu

    Wegwerpbestek

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Wegwerpbestek: handig voor takeaway


    Bestek is onmisbaar in de horeca, zo kunnen jouw restaurant gasten hun voedsel makkelijk snijden en eten. Zelfs voor catering en afhaalmaaltijden is er passend bestek: wegwerpbestek, ook bekend als disposable bestek. Dit bestek kan eenmalig gebruikt en daarna weggegooid worden. In deze gids leggen we de verschillende wegwerpbestek soorten aan je uit.


    1. Wegwerpbestek: de soorten bestek


    Laten we beginnen met de verschillende soorten bestek die ook in een wegwerpvariant verkrijgbaar zijn: vorken, messen, lepels en meer.


    1.1 Wegwerp vorken

    Met een wegwerp vork kunnen je gasten makkelijk genieten van salades, voorgerechten en andere snacks zoals patat. Een wegwerpvork komt vooral handig van pas wanneer het niet mogelijk is om een afhaalgerecht met de vingers te eten. Daarom kan dit wegwerpbestek in geen enkele horeca-onderneming ontbreken, maar vooral niet in snackbars, cafés of kantines. Geef je gasten altijd een wegwerp vork, wanneer het niet mogelijk is om de gerechten met de vingers te eten.


    1.2 Wegwerp messen

    Messen zijn onmisbaar als je eten in hapklare stukjes wilt snijden, maar hiervoor zijn niet altijd scherpe messen van staal nodig. Want onze wegwerpmessen zijn ook scherp en kunnen makkelijk aan je klanten worden meegegeven voor afhaal of gebruikt worden tijdens barbecues en food festivals. Ontdek wegwerpmessen uit verschillende materialen in onze webshop.


    1.3 Wegwerp lepels

    Gerechten met veel saus en ook soepen kunnen alleen met lepels worden gegeten. Bij ons vind je een brede keuze aan wegwerplepels, waarmee je jouw gasten van hun maaltijd kan laten genieten. Naast de verschillende maten, zijn wegwerp lepels ook in verschillende modellen verkrijgbaar:

    • Wegwerp ijslepel: deze wegwerp lepels hebben een vlakke voorkant, waarmee ijs bijzonder makkelijk gegeten kan worden.
    • Aziatische soeplepels: ook deze diepere lepels zijn als wegwerpvariant verkrijgbaar.


    1.4 Nog meer wegwerpbestek

    Wegwerpbestek omvat meer dan alleen de vork, mes en lepel varianten. Overweeg ook de volgende soorten wegwerpbestek voor jouw horeca-onderneming:


    Roerstaafjes zijn onmisbaar als je je klanten koffie to go wilt aanbieden. Je vindt de wegwerp roerstaafjes in onze webshop in grote aantallen per verpakking voor bijzonder lage prijzen.


    Fingerfood zou met een passende wegwerp tang geserveerd moeten worden. Je bent zeker van een uitstekende hygiëne omdat kleine snacks hiermee makkelijk uit schalen of van dienbladen gepakt kunnen worden.


    Met steak markers kun je aangeven of biefstuk rare, medium of well done bereid is. De kleine houten prikkertjes zijn daarom perfecte hulpmiddelen, waarmee je in jouw keuken het overzicht behoudt. Maak je gasten blij door iedereen de volgens zijn persoonlijke smaak perfect bereide biefstuk te serveren.


    2. Wegwerpbestek materialen


    Wegwerpbestek heeft een slechte naam gekregen omdat de klassieke modellen van kunststof slecht te recyclen zijn. Maar ondertussen zijn er steeds meer materialen op de markt, die een duurzaam gebruik van wegwerpbestek mogelijk maken.


    2.1 Plastic wegwerpbestek

    Bestek van kunststof is nog steeds heel populair, vooral omdat dit materiaal robuust en waterbestendig is – perfect voor evenementen buiten. Want zelfs na lange tijd wordt het materiaal niet zacht door de inwerking van vocht.


    Wel goed om te weten: er is sinds de regelgeving van 2021 een verbod op de productie van eenmalig gebruikt plastic bestek. Wel zijn er andere materialen die nog uitstekend zijn voor wegwerpbestek, bijvoorbeeld bamboe en hout.


    2.2 Wegwerpbestek van (FSC) hout

    Wegwerpbestek van hout is het duurzame alternatief, omdat dit een grondstof is die weer aangroeit. Vooral bestek gemaakt van FSC-gecertificeerd hout is een duurzame oplossing. Dit keurmerk toont aan dat er rekening wordt gehouden met het behouden van bossen en bosgebieden. Ook mogen bomen die kwetsbaar zijn of bij een rivier of helling staan niet gekapt worden.


    3. Let hierop bij het kopen van wegwerpbestek


    Welk wegwerpbestek heb je nodig in jouw horecabedrijf? Begin met het kiezen van het juiste wegwerpbestek dat past bij het beoogde gebruik. Verder zijn er noch andere punten waarmee je rekening kunt houden tijdens het kopen van wegwerpbestek. Welke dat zijn leggen we je hieronder uit.


    3.1 Verpakkingseenheid

    Welke verpakkingseenheid voor wegwerpbestek bij jouw horecabedrijf past, hangt af van je behoefte. Als je maar een paar setjes wegwerpbestek per dag nodig hebt, zijn kleine verpakkingen een goede keuze.


    Wanneer je veel wegwerpbestek benodigd, kun je profiteren van grote verpakkingen omdat je daarmee een lage stukprijs hebt. Ontdek de verschillende verpakkingseenheden tussen 10 en 100 stuk in onze webshop.


    3.2 Ontwerp

    Sommige modellen wegwerpbestek kunnen ook als decoratie gebruikt worden. Samen met prikkers en parasolletjes maak je elk gerecht nog aantrekkelijker. Let erop dat de gekozen producten passen bij de stijl van jouw bedrijf.


    3.3 Prijs

    Wegwerpbestek moet hoogwaardig zijn, maar toch een voordelige prijs hebben. Kies daarom de producten uit onze webshop, want hier kun je altijd profiteren van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Houd hierbij ook rekening met onze bulkbeloningen, waarmee je nog extra kunt profiteren.


    FAQ

    Van welke materialen zijn wegwerpproducten verkrijgbaar?

    Is plastic wegwerpbestek verboden?

    Welke stukprijs heeft wegwerpbestek?