Barbecue- & Terrasseizoen
Vind hier alles voor de buitenhoreca - van terrasuitrusting en buitenmeubilair tot barbecues, zonwering en meer voor de warme dagen.
Buitenuitrusting voor warme dagen
Gezelligheid op het terras
Schrijf je nu in en ontvang 5% korting!
Buitenuitrusting voor de Horeca
Horeca uitrusting voor buiten creëert niet alleen een comfortabele en functionele ruimte voor je gasten. Het geeft je ook extra ruimte om meer gasten te bedienen en meer inkomsten te verkrijgen. Maar om ervoor te zorgen dat klanten zich prettig voelen in je buitenruimte, heb je zowel uitnodigend decor als buitenmeubilair nodig. Ontdek hier waar je op moet letten bij het kiezen van jouw buitenuitrusting.
1. Meubilair voor je buitenruimte
Buitenmeubilair omvat een verscheidenheid aan onderdelen - van eettafels en stoelen tot parasols, barbecues en zelfs kachels. Bij het uitkiezen van deze producten moet je niet alleen letten op functionaliteit, maar ook op het comfort dat het je gasten kan bieden.
1.1 Stevige & stabiele tafels zijn een must
Buitentafels voor de horeca kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, onder andere:
Aluminium: aluminium tafels zijn duurzaam en roestbestendig. Deze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en te verplaatsen.
Kunsthars: kunsthars tafels zijn meestal gemaakt van gegoten melamine of kunststof. Deze zijn uiterst duurzaam en bestand tegen vlekken, krassen en verwering. Vanwege hun elegante vormgeving en bekende duurzaamheid zijn kunsthars tafels bijzonder geschikt voor het strand of het zwembad waar zoute lucht, chloor en veel zon aanwezig zijn.
Synthetisch hout: hoewel dit type tafel meestal gemaakt is van composiet en kunststof, zien deze er net zo uitnodigend uit als natuurlijk hout. De tafels zijn ook vaak omlijst met aluminium of staal, wat ze een moderne flair geeft.
Staal: tafels van staal zijn erg populair voor buitengebruik vanwege hun klassieke ontwerp, duurzaamheid en weerbestendigheid. Bovendien zijn deze gemakkelijk aan te passen aan elke stijl, omdat de tafelbladen in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn.
Tafels voor buitengebruik in de horeca zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende materialen, maar ook in verschillende maten en vormen. Welke vorm het handigst voor jouw horeca onderneming is, hangt af van de indeling van je ruimte. Ronde tafels zijn bijvoorbeeld het meest geschikt voor een kleinere ruimte. Rechthoekige tafels daarentegen zijn ideaal als je feesten en grote bijeenkomsten wilt organiseren.
Bedenk bij het kiezen van je tafels dat obers zich door de ruimte moeten kunnen bewegen met grote dienbladen vol eten en drinken. Als de tafels niet vast staan, moeten ze ook licht genoeg zijn om door je personeel te kunnen worden verplaatst. Anders wordt het voor je team een uitdaging om zware tafels bij het sluiten naar binnen te dragen.
1.2 Comfortabele stoelen als aanvulling op je tafels
Om ervoor te zorgen dat gasten zich comfortabel voelen terwijl ze wachten op de serveerster, heb je comfortabele stoelen nodig. Hoewel grotere stoelen vaak meer comfort bieden, omdat ze meer ruimte hebben voor bekleding, hoef je die niet per se te kopen. Het type stoel dat je kiest, hangt van veel factoren af, waaronder het soort etablissement dat je hebt.
Als je bijvoorbeeld een restaurant runt met een chique keuken, dan heb je stoelen nodig waar klanten minstens een uur comfortabel op kunnen zitten. Dit is nodig omdat je meerdere gangen zult serveren. In een café of bistro daarentegen volstaan vaak kleinere stoelen. Zo kun je meer gasten kwijt.
Behalve het soort decor dat je hebt, moet je ook overwegen of je stoelen met armleuningen nodig hebt. Stoelen zonder armleuningen zijn ideaal als je de ruimte optimaal wilt benutten. Je kunt ze namelijk onder tafels of toonbanken schuiven om ruimte te besparen. Je kunt ze ook omgekeerd op een tafel zetten om de vloer gemakkelijk schoon te maken. Sommige modellen kunnen ook gestapeld worden om je meer opbergruimte te geven.
Stoelen met armleuningen bieden daarentegen een zekere mate van comfort. Hierdoor kunnen klanten comfortabel zitten met een drankje in de hand en een praatje maken. Deze modellen nemen wel iets meer ruimte in beslag.
Als je eenmaal de stijl van je stoelen hebt bepaald, moet je beslissen over het materiaal. Metalen stoelen zijn misschien niet zo comfortabel, maar deze zijn erg populair omdat ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn.
Net als metaal zijn ook plastic stoelen stevig en weerbestendig. Ze zijn comfortabeler omdat ze zelfs in de zon koel blijven. Bovendien staan plastic stoelen erom bekend dat ze licht en gemakkelijk op te bergen zijn. Als het om comfort gaat, gaat er echter niets boven houten stoelen.
Tip: zorg ervoor dat je tafels en stoelen koopt die bij elkaar passen. Een mooie, rustieke tafel gekoppeld aan neongroene stoelen zal geen gezellige indruk achterlaten bij klanten.
1.3 Loungemeubels voor buiten dineren met zwembaden
Als je een zwembad in je zaak hebt, hebben je gasten een comfortabele plek nodig om te zonnen en te ontspannen. Conventionele stoelen zijn comfortabel, maar bieden niet de mogelijkheid om achterover te leunen en de benen omhoog te doen. Dit is waar loungemeubilair van pas komt.
Ligstoelen zijn bijvoorbeeld een gebruikelijke keuze voor veel buitenzwembaden, omdat deze verkrijgbaar zijn in talloze stijlen en materialen. Verschillende modellen hebben ook een verlengde zitting, zodat gasten hun benen omhoog kunnen leggen en kunnen zonnen. Bovendien zijn ligstoelen verkrijgbaar in verschillende materialen en met of zonder kussens en hoezen.
Loungesets zijn een ander populair type loungemeubilair. Deze sets bestaan vaak uit een combinatie van fauteuils, banken, krukjes en salontafels. De zitplaatsen zijn meestal voorzien van comfortabele kussens en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen. Loungesets zijn vooral goed voor gesprekken en drankjes bij het zwembad. In de koudere maanden kun je ze ook opstellen rond een vuurplaats.
2. Horeca accessoires voor buiten
Naast buitentafels en -stoelen kun je je buitenruimte inrichten met tal van accessoires om deze functioneler en comfortabeler te maken:
2.1 Parasols voor het terrasseizoen in de horeca
Parasols bieden niet alleen schaduw aan je gasten, maar helpen ook het meubilair te beschermen tegen de zon en het weer en houden het terras koeler.
De meeste parasols zijn gemaakt van aluminium en hout. De hoes is ook verkrijgbaar in bijna alle kleuren en patronen. Om het voor je personeel gemakkelijker te maken om de parasols op te zetten en af te breken, zoek je naar modellen met een katrol- of slingersysteem.
2.2 Terrasverwarming voor de winter
Terrasverwarmers zorgen ervoor dat je eethoek buiten ook na het warme seizoen gezellig blijft. Deze zijn er in verschillende vormen en maten - van tafelmodel en wandverwarming tot vrijstaande modellen. Als de kachels niet geïnstalleerd zijn, kunnen ze naar behoefte verplaatst en opgeborgen worden.
2.3 Open haarden voor warmte en gezelligheid
Open haarden kunnen elke eethoek buiten gezellig maken en gasten vermaken tot lang nadat de zon is ondergegaan. Deze dienen ook als uitnodigend middelpunt in verschillende zithoeken. Zorg er wel voor dat je je personeel traint in het juiste gebruik van vuurplaatsen. Je zou ook vuurschermen moeten hebben om vonken en vlammen buiten niet uit te laten waaien.
2.4 Mooie verlichting voor een romantische avond
Lichtslingers kunnen je terras een warme en intieme sfeer geven. Deze verlichten de ruimte ook volledig op een kosteneffectieve manier.
Naast lichtslingers zijn ook tafellampen een geweldige aanvulling op je buitenruimte. Deze zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar maken het ook makkelijker voor klanten om menu's te lezen. In combinatie met lichtslingers, kunnen deze lampen je helpen om in het donker het beste uit je buitenruimte te halen.
2.5 Geluidsinstallatie om je gasten te vermaken
Muziek creëert de sfeer van een restaurant. Het beïnvloedt de stemming van de gasten op een onbewust niveau. Als je bijvoorbeeld een restaurant binnenloopt en rock-'n-roll hoort, weet je dat de bediening waarschijnlijk snel zal zijn. Het eten bestaat meestal uit pizza en hamburgers en er is een goede selectie bieren.
Luister je daarentegen naar klassieke muziek, dan is de sfeer eleganter en zijn de obers wat langzamer. Het eten wordt geserveerd in kleinere porties en de wijnkaart is indrukwekkend.
Naast het bepalen van de sfeer helpt de muziek ook om de gesprekken aan tafel, het straatverkeer en het algemene lawaai van het restaurantbedrijf te blokkeren.
3. Barbecues voor de buiten horeca
Barbecues zijn voor veel gasten een hoogtepunt. Niet elk restaurant biedt de mogelijkheid om gasten buiten te laten genieten van barbecueën en lekker weer. Dit kan leiden tot meer klanten die binnenkomen en natuurlijk meer inkomsten voor je genereren.
Er zijn twee modellen die je buiten kunt gebruiken voor je horeca-onderneming:
3.1 Gasbarbecue: een unieke toevoeging aan je buitenruimte
De gasbarbecues werken op vloeibaar propaan of aardgas. Propaangas barbecues zijn de populairste van de twee modellen vanwege hun draagbaarheid, lagere aankoopkosten en snellere opwarming. Heb je echter een aardgasaansluiting, dan is een aardgas barbecue een prima manier om je energiekosten laag te houden.
Over het algemeen zijn gasbarbecues gemakkelijker in gebruik, gemakkelijker schoon te maken en hebben ze een snellere opwarmtijd dan houtskoolbarbecues. Dit maakt deze barbecue de voorkeur als je grote hoeveelheden kookt. Deze produceren ook minder rook - ideaal voor het bereiden van vlees en gevogelte en het grillen van vis, groenten en fruit.
3.2 Houtskoolbarbecues: de klassieker met een natuurlijke rooksmaak
Deze barbecues gebruiken houtskool om een natuurlijk rookaroma te creëren dat het smaakprofiel en de textuur van het voedsel versterkt. Hoewel deze langzamer opwarmen dan gasbarbecues kunnen houtskoolbarbecues hogere temperaturen bereiken.
Daardoor zijn deze ideaal voor rundvlees, varkensvlees en kip. Houtskoolbarbecues zijn echter misschien niet de beste keuze voor delicater voedsel zoals vis en groenten.
Omdat houtskoolbarbecue geen temperatuurregeling hebben, kan de temperatuur niet precies geregeld worden. De kok moet ook de kolen rangschikken om kookzones te creëren. Houtskoolbarbecues zijn tijdrovender om schoon te maken dan gasbarbecues, maar velen vinden toch dat dit het waard is voor de smaak.