EU-wetgeving voor sigaretten en shag

Iedere ondernemer in de tabaksketen moet aan de verplichtingen voldoen die zijn genoemd in de Europese richtlijn TPD2. Als klant dien je een EO_ID (Economische deelnemer identificatie) en een F_ID (Faciliteit identificatie) te hebben. Dit betekent dat je deze registratiecodes dient aan te vragen voor jouw bedrijf en ook voor jouw locatie(s). Deze codes maken het voor de overheid mogelijk om te zien waar sigaretten en shag vandaan komen en waar ze naartoe gaan, met als doel illegale handel en smokkel te voorkomen.

Koop je tabaksproducten bij Makro?

Als onderdeel van de tabaksketen is je bedrijf verplicht om over een EO_ID en een F_ID (per locatie) te beschikken. 

Dit is wat je moet doen

Codes aanvragen
Vraag de codes aan bij ATOS, de uitvoerende instantie die werkt in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Via deze link kun je de handleiding downloaden: registratiehandleiding_Atos.pdf
Via deze link kun je beide codes aanvragen: https://tpd.nl.atos.net.

Je krijgt een e-mail vanuit de uitvoerende instantie (Atos) met daarin jouw registratiecode (EO_ID). Daarna kun je via dezelfde website inloggen om een F_ID code aan te vragen voor jouw locatie(s).

Indien je vragen hebt over deze aanvraag neem dan contact op met de ATOS helpdesk: TPD-UID.support@atos.net

Invoeren bij Makro
Geef je codes door aan Makro via het onderstaande formulier. Na onze bevestiging van registratie kan je met je Makro-pas gewoon shag en sigaretten kopen in onze vestigingen of laten bezorgen via de Horeca Bezorg Service.

Heb je vragen?
Klik hier voor de meest gestelde vragen.

Algemene informatie over de nieuwe EU- wetgeving vind je hier:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/roken/transparant-over-contact-tabaksindustrie/europese-regels-illegale-tabakshandel