Menu

    Schoonmaken & hygiëne

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Schoonmaken in de horeca: een belangrijk onderwerp

    Aangezien restaurants, bars en cateringservices zich aan strenge eisen op het gebied van netheid en hygiëne moeten houden, is een grondige schoonmaak van groot belang. In onze gids lees je welke producten je hierbij niet mag missen, en waar je bij het schoonmaken vooral op moet letten.

     

    1. Een overzicht over schoonmaakapparatuur

    Van stofzuigers tot hogedrukreinigers en sterilisatie machines – met de juiste apparaten maak je jouw bedrijf niet alleen grondig, maar ook efficiënt schoon.

     

    1.1 Stofzuigers

    ​Stofzuigers horen tot de basisuitrusting. Daarom moet het apparaat ook bij intensief gebruik trouw blijven werken. In principe wordt in dit segment een onderscheid gemaakt tussen klassieke stofzuigers met zak en stofzuigers zonder zak.

    De voordelen van stofzuigers met zak zijn de lage aankoopkosten, een sterke zuigkracht en makkelijk wegwerpbare stofzakken. Maar de zakken brengen extra kosten met zich mee, en het vermogen is met een volle zak aanzienlijk minder.

    Stofzuigers zonder zak scoren door een continu hoge zuigkracht en lage gebruikskosten. Maar deze apparaten maken meestal meer lawaai en hebben hogere aankoopkosten.

    Daarnaast worden ook robot-stofzuigers steeds populairder, die een bijzonder makkelijke reiniging van de vloer mogelijk maken.

     

    1.2 Hogedrukreinigers

    Vooral buiten, maar ook in de keuken, maken hogedrukreinigers een diepgaande reiniging van oppervlaktes en ruimtes mogelijk.

    Voor normaal gebruik moet het apparaat een werkdruk van minstens 100 bar hebben, zodat je terrassen, gevels en andere oppervlakken effectief van vastzittend vuil kunt ontdoen.

     

    1.3 Polijstmachines 

    Perfect glanzende glazen en glimmend bestek maken een positieve indruk op de gasten. Daarom investeren steeds meer horecaondernemers in polijstmachines voor glazen en bestek.

    De aankoop van deze apparaten is weliswaar niet goedkoop, maar deze verwijderen wel alle watervlekken en elke aanslag volledig. Daarnaast vind je in onze webshop ook vloerpolijstmachines voor een professioneel onderhoud van jouw vloeren.

     

    1.4 Andere schoonmaakapparaten

    Sterilisator, ruitenreiniger of stoombezem – in onze webshop vind je voor elke toepassing het passende apparaat. Gebruik bijvoorbeeld een UV-sterilisator om jouw keukenmessen tot 100% van ziektekiemen en bacteriën te ontdoen.

    Voor glasheldere ramen in een hotel mag een ruitenreiniger niet missen. In kantines, slagerijen een grote keukens zijn stoomreinigers onmisbaar. Door de hete stoom ontdoet je oppervlaktes namelijk volledig van vuil en ziektekiemen.

     

    2. Welke schoonmaakmiddelen heb je nodig?

    Naast de schoonmaakapparaten hoort ook het passende schoonmaakmiddel tot de meest belangrijke producten voor een schoon bedrijf. In onze webshop vind je schoonmaakproducten voor de meest uiteenlopende gebieden.

     

    2.1 Wasmiddel

    Hoogwaardig wasmiddel zorgt voor een grondige reiniging van werkkleding, handdoeken en ander wasgoed. Met speciale wasmiddelen voor witte en bonte was, die als poeder en vloeibaar verkrijgbaar zijn, kan je zelfs de lastigste vlekken aan.

    Met de passende wasverzachter krijgt jouw wasgoed een prettige geur en is het aangenaam te dragen en/of gebruiken.

     

    2.2 Schoonmaakmiddelen

    Van ontkalker tot wc-reiniger en ontvetter – in de horeca is een groot aantal aan verschillende schoonmaakmiddelen nodig.

    Met onze allesreinigers, bakoven reinigers en keukenreinigers en meer blijft jouw keuken hygiënisch schoon. Dankzij de speciale ontkalkers, koffiemachine-reinigers, vloerreinigers of afvoerreinigers vind je in dit segment een breed aanbod voor elke toepassing.

     

    2.3 Afwasmiddel

    Schoon serviesgoed en bestek is het uithangbord van elk restaurant. Professioneel afwasmiddel is vloeibaar of als poeder verkrijgbaar en precies afgestemd op de werkwijze van professionele vaatwassers.

    Met deze middelen maak je niet alleen bijzonder snel maar ook buitengewoon grondig schoon.

     

    2.4 Desinfectie

    Keukens zijn door het verhoogde vochtgehalte in de lucht bijzonder gevoelig voor schimmel. Met een schimmelreiniger ben je niet alleen af van de ongenode gast, maar je voorkomt ook effectief dat er opnieuw schimmel ontstaat. 

    In ons assortiment vind je onder andere ook Isopropanol, een handig oplosmiddel dat gebruikt kan worden als ontvetter, maar ook als schoonmaakmiddel en desinfectieproducten.

     

    2.5 Insecticiden

    Met een praktische insectenverdelger hebben vliegen en muggen geen kans meer. Deze werken zonder gebruik van chemische middelen en kunnen bijna overal worden geplaatst. Natuurlijk vind je in onze webshop ook insectensprays, vliegengaas en muizenvallen.

     

    3. Schoonmaaktoebehoren: perfect uitgerust

    Van vuilnisbakken, sponsen, bezems tot schoonmaakkarren voor hotelkamers – de juiste uitrusting aan schoonmaaktoebehoren maakt het werk veel makkelijker. Bij ons vind je vuilnisbakken in de meest uiteenlopende maten en materialen, zodat afval aan tafel en in de keuken onmiddellijk weggegooid kan worden.

    Dankzij een grote selectie aan borstels, sponzen en schoonmaakdoekjes reinig je de meest verschillende oppervlaktes diep en grondig. Je vindt in ons assortiment zelfs afvalgrijpers, pijpenragers, vloerwissers en glasschrapers.

     

    4. Schoonmaaktips voor horecaondernemers

    Aangezien de hygiënevoorschriften voor de horeca tot de hoogste van allemaal behoren, is het onderwerp schoonmaken in elk horecabedrijf bijzonder belangrijk. Met deze tips lukt het je jouw horecabedrijf grondig en continu schoon te houden:

    • Let op de strenge eisen van de Hygiënecode voor de horeca en de warenwet en geef jouw werknemers instructies over het HACCP-concept.
    • Richt jouw focus op de hoogst mogelijke hygiëne van de werkbladen, aangezien deze met verschillende soorten voedsel in contact komen.
    • Vaak worden keukenapparaten zoals bijvoorbeeld koffiemachines, tapinstallaties of vaatwassers bij het schoonmaken over het hoofd gezien.
    • Vloeren moeten minstens één keer per week grondig met zowel allesreiniger als ook ontsmettingsmiddel worden schoongemaakt.
    • Hygiënisch smetteloos sanitair is in de horeca verplicht. Daarom moeten deze ruimtes meerdere keren per dag worden schoongemaakt.
    • Muizen, vliegen of motten – ongenode gasten houd je door preventieve ongediertebestrijding efficiënt buiten jouw keuken.

    Veelgestelde Vragen

    Welke schoonmaakmiddelen zijn nodig?

    Wat is het HACCP-concept?

    Wat moet een goede stofzuiger kunnen?