Menu

    Menuboxen

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Menuboxen – om eten in te vervoeren


    De vraag naar eten en drinken “to go” is voor veel horecabedrijven enorm toegenomen. Om jouw gerechten veilig voor consumptie onderweg of voor bezorging te verpakken, zijn hoogwaardige menuboxen ideaal. Afhankelijk van het gerecht zijn hiervoor verschillende modellen verkrijgbaar. In deze gids zetten wij de verschillen voor je op een rij.


    1. Menubakken: de verschillende modellen


    Menubakken, ook wel maaltijdbakken genoemd, kunnen er heel verschillend uitzien. Deze producten zijn namelijk precies afgestemd op de eisen van verschillende horecabedrijven en gerechten. Ongeacht of je maaltijden met meerdere gangen of simpele bijgerechten wilt verpakken, bij ons vind je voor elke mogelijkheid de passende menubak. Hier presenteren wij de verschillende soorten.


    1.1 De klassieke menubak

    Ideaal voor het meenemen van gerechten. Deze menubak komt vaak met een losse of klapdeksel en is eenvoudig te gebruiken voor gerechten. Je vindt in onze webshop menubakken in verschillende maten. Zo verpak je kleine snacks, maar ook grote hoeveelheden voedsel voor het hele gezin, veilig voor transport.


    1.2 De menubox met vakken

    Geloof je dat je een gerecht met verschillende bijgerechten niet stijlvol voor onderweg kunt verpakken? Dan zit je ernaast, want onze klassieke menuboxen zijn ook met vakken verkrijgbaar. Zo kunnen de verschillende onderdelen van de maaltijd zich niet met elkaar vermengen. De volgende modellen komen het vaakst voor, kies het model dat het best bij jouw gerechten past:

    • Menubox 1 vaks: bijvoorbeeld voor een lasagne.
    • Menubox 2 vaks: bijvoorbeeld voor friet en vlees.
    • Menubox 3 vaks: bijvoorbeeld voor rijst, een sausje en een salade.


    1.3 Magnetronbakjes

    Magnetron bakjes zijn uiterst geschikt voor het vervoeren van maaltijden, vooral voor afhaal of bezorg gerechten. Zo kunnen gerechten, zoals bijvoorbeeld nasi of stamppot, eenvoudig worden opgewarmd. Dit komt doordat de bakjes in de magnetron kunnen.


    Let op: magnetronbakken worden vaak zonder deksel geleverd, koop deze er los bij wanneer je deze bakken to go wilt gebruiken.


    1.4 Saladeschalen 

    Salades zijn bijzonder populair als to go gerechten. Want een salade kan makkelijk op kantoor of onderweg worden opgegeten en is een gezond alternatief voor vettige snackbar gerechten. Om de salade veilig te vervoeren, zijn gesloten containers enorm praktisch. Gebruik hiervoor onze speciale saladeschalen met deksel.


    1.5 Pastaschalen & oosterse maaltijdboxen

    Zowel pasta als oosterse gerechten worden meestal in een maaltijdbox met 1 vak geserveerd. Zo mengen de smaken van het gerecht heerlijk samen en kan deze veilig en compact vervoerd worden. Deze modellen zijn vooral populair, wanneer jouw klanten direct onderweg van het gerecht willen genieten.


    1.6 Dozen met kijkvenster voor delicatessen 

    Met dozen voor delicatessen kun je jouw lekkernijen stijlvol presenteren. Door het kijkvenster kunnen jouw klanten de inhoud namelijk direct zien. Plaats de gevulde dozen het beste op een prominente plaats om jouw klanten te overtuigen die te kopen.


    2. Menuboxen van veel verschillende materialen


    Enkele jaren geleden domineerden plastic menuboxen nog het productaanbod. Maar door de stijgende vraag naar duurzame producten van organische grondstoffen is de verscheidenheid aan materialen enorm toegenomen. Hier leggen wij de verschillen tussen de materialen en hun voor- en nadelen uit.


    2.1 Foam menubakken

    EPS is een soort schuimplastic met een grote hoeveelheid lucht poriën. Dit materiaal is zeer geschikt voor warme gerechten, omdat het de warmte goed vasthoudt. Als de gerechten erg vochtig zijn, kan het materiaal na verloop van tijd echter wel zacht worden. Let er dus goed op of dit model geschikt is voor jouw gebruik.


    2.2 Kartonnen wegwerpbakken

    In onze webshop vind je lunchboxen van karton. Maar ook voor de andere soorten menuboxen wordt dit materiaal steeds meer gebruikt. Karton houdt de warmte minder goed vast dan EPS, maar deze modellen zijn alsnog een goede keuze. Dit is omdat karton van hout wordt gemaakt, een grondstof die weer aangroeit, en dus beter voor het milieu is. Ook omdat het mogelijk is om de kartonnen dozen te recyclen. 


    2.3 Suikerriet menuboxen

    Suikerriet is een organische grondstof die ook voor de productie van menuboxen wordt gebruikt. Deze menuboxen worden gemaakt van de pulp die overblijft nadat het sap van het suikerriet gescheiden is. Een suikerriet menubox heeft eigenschappen die lijken op die van EPS. Je moet er wel op rekenen dat je er meer voor betaalt, maar met menuboxen van suikerriet zul je zeker jouw gasten, die grote waarde hechten aan duurzaamheid, blij maken.


    3. Criteria voor de aankoop van menuboxen


    Menuboxen zijn bijzonder belangrijk voor jouw horecabedrijf als je gerechten voor onderweg aanbiedt. Daarom is het essentieel dat je de passende modellen kiest. In dit hoofdstuk vertellen wij je waar je vooral op moet letten bij het uitkiezen van dit product.  


    3.1 Het formaat

    Bied je gerechten per portie aan of wil je meteen het hele gezin blij maken met jouw gerechten? Op onze webshop vind je menuboxen in vele verschillende formaten. Je kunt het beste zelf het grote aanbod ontdekken om zo het juiste formaat te vinden voor jouw gerechten.


    3.2 Menuboxen met of zonder deksel

    Menuboxen zonder deksel zijn alleen aan te bevelen, als je jouw gerechten voor directe consumptie wilt aanbieden. In vele gevallen moeten de gerechten veilig worden vervoerd, dan komt een deksel goed van pas. Naast de klapdeksels zijn er ook modellen met losse deksels, die gemakkelijk geopend kunnen worden. Verder heb je de keuze tussen kartonnen of transparanten deksels. Hou er bij de aankoop rekening mee, welke variant voor jou het meest geschikt is.


    3.3 Lage prijzen voor hoogwaardige menuboxen

    De prijs speelt een belangrijke rol bij het kopen van menuboxen. Je wilt tenslotte de kosten voor de verpakking zo laag mogelijk houden. Bij ons moet je voor menuboxen op een prijs tussen de 15 en 40 cent rekenen, afhankelijk van het model, het materiaal en de uitvoering.


    4. Menuboxen voor succesvolle horecabedrijven


    Met menuboxen ben je in jouw horecabedrijf van succes verzekerd, omdat je jouw klanten gerechten voor onderweg kunt aanbieden. Gebruik deze mogelijkheid om jouw gasten te overtuigen dat zij ook thuis of onderweg van jouw creaties kunnen genieten.


    FAQ

    Hoe kun je bij de aankoop van menuboxen geld besparen?

    Welke duurzame materialen vind je voor menuboxen?