Menu

    Snijmachines

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Snijmachines: varianten & gebruik


    Snijmachines zijn onmisbare hulpjes in elke (professionele) keuken. Afhankelijk van het voedsel, zijn verschillende machines geschikt. Als je nu overweegt om een nieuwe machine te kopen, dan geven we je hier een overzicht van de verschillende snijmachine modellen, waar ze geschikt voor zijn en waar je rekening mee moet houden bij de keuze en het onderhoud. Zo vind je niet alleen de juiste snijmachine voor jouw behoeften, maar heb je er ook lang plezier van.


    1. Verschillende snijmachine modellen


    Voordat je een snijmachine koopt, is het eerst belangrijk om je te realiseren welke machine je dagelijkse taken in de keuken vereenvoudigt. Het helpt als je jezelf afvraagt welke gerechten vaak worden gemaakt in je keuken is en welke activiteiten dienovereenkomstig vaak worden uitgevoerd.


    Hier onder geven we je een overzicht van de meest voorkomende snijmachines en laten we je zien welke taken de machines uitvoeren en waarvoor ze geschikt zijn.


    1.1 De vleessnijmachine

    Een slagerij zonder snijmachine voor vlees is moeilijk voor te stellen. Met deze machine kun je vleeswaren snel en gemakkelijk snijden en je kunt individueel instellen hoe dik je de plakken wilt hebben. Het resultaat? Gelijkmatig gesneden plakjes vlees.


    Een vleessnijmachine is vooral handig als je regelmatig ontbijt aanbiedt, een buffet of catering bedrijf of een slagerij hebt.


    1.2 De curryworst snijmachine

    Een variant van de vleessnijmachine, die we vooral vaak terugzien bij onze Duitse buren, is de curryworst snijmachine. Deze hoort thuis in elke bistro en ook in elk restaurant dat curryworst aanbiedt.


    De snijmachine is verkrijgbaar als elektrisch model of als model voor handmatige bediening. In beide gevallen vereenvoudig je het proces om de curryworst of andere worsten te snijden.


    Een handmatige snijder is ideaal als je regelmatig curryworst snijdt, maar niet in grote hoeveelheden of als je vaak beperkte ruimte en elektriciteit hebt, bijvoorbeeld in een foodtruck.


    Een elektrische curryworstsnijder daarentegen is geschikt voor grotere hoeveelheden, maar heeft ook meer ruimte en een stroombron nodig.


    1.3 Frietsnijder

    Vers bereide friet moet zo gelijkmatig mogelijk gesneden worden. De frietsnijder is hiervoor heel geschikt. Je kunt de machine gebruiken om sneller friet maken dan wanneer je ze met de hand snijdt en zonder je toevlucht te hoeven nemen tot kant-en-klare producten.


    1.4 De groente snijmachine

    Wanneer je veel met groente werkt in jouw keuken, dan is een groente snijmachine een goede investering. Het apparaat komt vaak met veel verschillende schijven waardoor je veel verschillende groente op veel verschillende manieren kunt snijden.


    1.5 De kaassnijmachine

    Een elektrische kaasrasp is ideaal als je veel geraspte kaas verwerkt. Met zo'n rasp kun je de kaas snel raspen en ook in de gewenste vorm. Tegelijkertijd kan een elektrische kaasrasp veel meer kaas raspen dan wanneer je het met de hand doet.


    1.6 De broodsnijmachine

    Zoals de naam al verklapt, snijdt een broodsnijder snel, eenvoudig en gelijkmatig je brood in plakjes. De dikte van een snee brood kun je eenvoudig instellen en het mes van de machine zorgt ervoor dat je het brood goed kan snijden zonder dat die beschadigd wordt.


    2. Snijmachine in de keuken? De koopcriteria:


    Naast het kiezen van het juiste type snijmachine, is het ook aan te raden dat je op een aantal criteria let. Hier laten we zien welke factoren belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.


    2.1 Eenvoudige en veilige bediening

    Een goede snijmachine is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Hij biedt ook bescherming voor de handen, zodat ze niet bij het snijmechanisme kunnen komen.


    Onderdeel van het gemak van schoonmaken is dat de machine zover uit elkaar gehaald kan worden dat je gemakkelijk bij alle openingen kunt.


    2.2 Vervangbare snijelementen

    Het voordeel van het kunnen vervangen van de snijelementen is dat je ze kunt vervangen als ze bot worden en dat je bijvoorbeeld met een rasp verschillende maten geraspte stukjes kunt bereiken zonder veel werk.


    2.3 Handmatige of elektrische snijmachine?

    De meeste snijmachines worden elektrisch bediend. Hierdoor kun je grotere hoeveelheden verwerken en dit in minder tijd en met minder moeite doen.


    Handmatige snijmachines zijn alleen een goede keuze als je niet regelmatig toegang hebt tot elektriciteit of als je alleen kleine hoeveelheden hoeft te verwerken.


    2.4 Energie-efficiëntie

    Als je besluit een elektrische snijmachine te kopen, zorg er dan voor dat je een energiezuinige machine kiest als je een nieuwe koopt. De verschillende klassen die de fabrikanten geven, helpen je om dit in de gaten te houden.


    3. Juiste verzorging en opslag van snijmachines


    Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je snijmachine, moet je aandacht besteden aan de juiste verzorging en reiniging. Hier volgen enkele tips om dit te doen.


    3.1 Verzorging

    Er zijn een paar algemene tips voor het onderhoud van snijmachines:

    • Reinig de machine grondig na gebruik.
    • Zorg ervoor dat vreemde voorwerpen onmiddellijk worden verwijderd uit de machine.
    • Controleer regelmatig of de snijelementen nog scherp zijn.
    • Stop alleen onderdelen van de machine in de vaatwasser die daarvoor geschikt zijn.
    • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.


    3.2 Opbergen

    Idealiter heeft de snijmachine een vaste plek in je keuken en wordt hij zo min mogelijk verplaatst. Als je hem toch verplaatst, zorg er dan voor dat hij altijd op een droge plek staat en zo min mogelijk wordt blootgesteld aan trillingen.


    4. Conclusie over snijmachines


    Snijmachines zijn waardevolle hulpjes, vooral in de (horeca) keuken. Bij het kopen moet je goed opletten welke machine je nodig hebt en welke functies deze moet hebben. Als je een nieuwe machine koopt, is het ook de moeite waard om te letten op de energiezuinigheid.


    Zorg er ook voor dat de machine gemakkelijk te bedienen en veilig is. Hierbij moet je vooral letten op een goede bescherming tegen het afsnijden van vingers. Met deze tips kun je gemakkelijk de juiste snijmachine vinden voor jouw individuele behoeften.


    Bonus tip: zet jij een snijmachine professioneel in gebruik? Neem dan ook een kijkje bij ons assortiment horeca snijmachines.


    FAQ

    Wat is belangrijk bij het kiezen van een snijmachine?

    Wat zijn de voordelen van snijmachines?