Horeca ijsblokjesmachines
Met Makro naar succes
Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften
Een groot horeca assortiment
Bespaar met bulkvoordeel
Levering op je gewenste adres
Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*
IJsblokjesmachines voor de horeca
Heb je ijsblokjes nodig voor jouw drankjes of om gerechten koel te houden? Met een professionele ijsblokjesmachine kun je snel en eenvoudig grote hoeveelheden ijsblokjes in verschillende vormen maken. Welke machines er zijn en waar op te letten bij de aankoop vertellen wij je hier.
1. IJskoud serveren met een ijsblokjesmachine
Wat is een cola of een heerlijke cocktail zonder ijsblokjes? Gekoelde drankjes horen net zo thuis in de horeca, als een fornuis in de keuken. Als professionele gastheer/-vrouw wil je namelijk te allen tijde ijsblokjes tot je beschikking hebben.
De klassieke methode om water in ijsblokjesvormen in de vriezer te laten bevriezen, duurt veel te lang en neemt veel ruimte in beslag. Met een elektrische ijsblokjesmachine, ook wel een ijsklontjesmachine genoemd, gaat het proces veel makkelijker en sneller. Een ijsblokjesmachine is dus een echte aanrader voor jouw horecabedrijf.
2. De verschillende horeca ijsblokjesmachines
IJsblokjesmachines werken in principe allemaal hetzelfde, maar er zijn verschillen in koeltechniek en ijsblokjesvorm.
Als het om koeltechniek gaat, zijn er twee soorten:
- Luchtgekoelde ijsblokjesmachines
- Watergekoelde ijsblokjesmachines
De luchtgekoelde ijsblokjesmachine moet vrijstaand zijn. Inbouw is alleen mogelijk als je je houdt aan de criteria voor verse luchttoevoer, zodat de ventilatoren voldoende lucht aan kunnen zuigen om ijsblokjes te produceren. Deze modellen zijn eerder geschikt voor huishoudelijk gebruik, maar kunnen niet worden gebruikt als de buitentemperatuur te hoog is.
Watergekoelde ijsblokjesmachines hebben als voordeel dat ze bijzonder geschikt zijn voor hoge omgevingstemperaturen. De locatie van de machine hoeft niet langer speciaal te worden aangepast aan het apparaat. Inbouw in jouw horeca keukenuitrusting is dus probleemloos mogelijk.
2.1 IJsblokjesmachine met wateraansluiting
Een ijsblokjesmachine met wateraansluiting kun je direct op de waterleiding aansluiten. Water bijvullen is dus overbodig, waardoor je nog gemakkelijker en eenvoudiger ijsblokjes kunt maken. Er moet wel rekening worden gehouden met de waterkwaliteit, eventueel is waterbehandeling nodig.
2.2 Crushed ice machine
Crushed ice machines, ook wel schilferijsmachines genoemd, zijn geen ijsblokjesmachines, maar koelen wel jouw dranken. Crushed ice machines zijn mixers, die al gemaakte ijsblokjes klein maken, zodat crushed ice ontstaat. Dankzij een elektromotor is de productietijd enkele seconden. Er zijn ook ijsmachines die crushed ice produceren.
3. Horeca ijsblokjesmachine: let hier op
3.1 Capaciteit van de ijsblokjesbak
Een ijsblokjesbak komt handig van pas om de ijsblokjes in te bewaren. Nu is alleen nog de vraag hoe groot deze bak moet zijn. Bij intensief gebruik moet de inhoud van de container natuurlijk groot zijn zodat je altijd voldoende ijsblokjes tot je beschikking hebt om koude drankjes te kunnen serveren. Je hebt ook veel ijsblokjes en dus een grote ijsblokjesbak nodig als je champagne- en wijnkoelers wilt gebruiken in jouw horeca-onderneming.
In kort: om nooit een tekort aan ijsblokjes te hebben, adviseren wij je een ijsblokjesmachine met een grote ijsblokjes container te kopen. Let bij de aanschaf dus op de bijbehorende afmetingen.
3.2 Afmeting van het waterreservoir
De hoeveelheid ijsblokjes die je in één keer kunt maken, hangt af van de grootte van het waterreservoir. De modellen met minder productiecapaciteit hebben een waterreservoir met een inhoud van iets meer dan 1 liter. De modellen die meer ijsblokjes tegelijkertijd kunnen produceren, hebben daarentegen waterreservoirs met een dubbele capaciteit.
Bij sommige apparaten is het waterreservoir ingebouwd, bij andere machines kun je het reservoir verwijderen. Dit is een voordeel omdat het reservoir al tijdens het produceren bijgevuld kan worden. Bovendien is het schoonmaken eenvoudiger.
3.3 Hoelang duurt het voordat ijsblokjesmachines ijsblokjes leveren?
Een van de belangrijkste vragen is hoelang de productietijd van de ijsblokjes duurt. De meeste ijsblokjesmachines hebben ongeveer 10 - 20 minuten nodig. Als de ijsblokjescontainer en het waterreservoir groter zijn, kan de productie wat langer duren, maar heb je ook meer ijsblokjes aan het einde.
Op veel apparaten wordt aangegeven hoeveel kilo ijsblokjes er in 24 uur geproduceerd kunnen worden. Let dus bij het kopen op deze informatie om het beste apparaat voor jouw horeca-onderneming te vinden.
3.4 De ijsblokjesvorm
In tegenstelling tot de handmatige productie van ijsblokjes in vierkante vormen, hebben ijsblokjes uit de ijsblokjesmachine een holle bolvorm. In principe zijn er verschillende vormen van ijsblokjes, waaronder ook de massieve kubusvorm.
Nog een aantal mogelijke vormen:
- Nuggetijs
- Crescent ijs
- Hartvormig
- Bolvormig
- Langwerpig
Om jouw cocktails een special touch te geven, zijn verschillende vormen ijsblokjes de moeite waard.
FAQ
Wat voor soort ijsblokjesmachines zijn er?
Hoe werkt een ijsblokjesmachine?
Hoelang duurt het maken van ijsblokjes?
Wat is het verschil tussen een luchtgekoelde en watergekoelde ijsblokjesmachine?
Hoeveel ijsblokjes heb je nodig?
Hoe bewaar ik het ijs dat ik met een ijsblokjesmachine maak om te voorkomen dat het smelt?