Menu

    Thermoboxen

    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Alles over thermoboxen


    De meeste horecazaken bieden een bezorgservice aan. Om het eten echter warm naar de klant te vervoeren, moet een goede thermobox gebruikt worden. Deze boxen kunnen met hun isolatie de gerechten namelijk zowel warm als koud houden tijdens transport. Thermoboxen, ook wel isolatieboxen genoemd, zijn in verschillende maten, vormen en materialen verkrijgbaar. In deze gids informeren wij je hierover.


    1. Thermobox materialen en maten


    Een thermobox is een speciaal ontworpen container die wordt gebruikt om voedsel te bewaren en te transporteren. In de Makro webshop vind je verschillende varianten– daarom lichten we hieronder een aantal materialen en maten voor jou er uit.


    1.1 RVS thermobox

    Thermoboxen van RVS zijn geschikt voor het transporteren van warme en koude gerechten. In principe bestaat een thermobox voor de horeca uit twee RVS-wanden. Tussen deze wanden bevindt zich een warmte-isolerende laag. Deze isolerende laag biedt de horeca het voordeel om al verwarmde of voorgekoelde gerechten en dranken te kunnen transporteren. 


    Voordelen van een RVS thermobox:

    • Duurzaam, robuust en bestand tegen corrosie
    • Geschikt voor gebruik bij hoge temperaturen
    • Eenvoudig te reinigen


    Nadelen van een RVS thermobox:

    • Lagere isolatiewaarde dan andere materialen


    1.2 Thermobox van kunststof

    Thermoboxen zijn gebaseerd op de afmetingen van GN-bakken, zodat het eten gemakkelijk vervoerd kan worden in de gestandaardiseerde bakken. Ook zijn deze thermoboxen stapelbaar en daardoor ruimtebesparend.


    Warmhoudbakken van kunststof zijn grotendeels gebaseerd op de afmetingen van GN-bakken maat 1/1. Als je tussenschotten gebruikt, kunnen ook probleemloos GN-bakken van 1/4 en 1/6 grootte vervoerd worden.


    Voordelen van een kunststof thermobox:

    • Licht van gewicht & makkelijk hanteerbaar
    • Hebben een goede isoleerwaarde
    • Bestand tegen krassen en stoten
    • Eenvoudig te reinigen


    Nadelen van een kunststof thermobox:

    • Minder geschikt voor hoge temperaturen dan andere materialen


    1.3 Thermobox piepschuim 

    Een thermobox van piepschuim wordt meestal gebruikt om pizza’s of ander eten te vervoeren. Deze boxen houden het eten goed warm en zijn bovendien niet duur.


    Voordelen van een thermobox piepschuim:

    • Licht van gewicht & makkelijk hanteerbaar
    • Perfect voor het transporteren van voedsel
    • Ongevoelig voor uv-straling, vocht en schimmel
    • Heeft een hoge isolatiewaarde


    Nadelen van een thermobox piepschuim:

    • Minder robuust dan andere materialen


    1.4 Thermoboxen in verschillende maten

    Naast het materiaal zijn er ook nog verschillende maten thermoboxen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn de meest voorkomende maten:

    • Thermobox 40 liter
    • Thermobox 60 liter
    • Thermobox 80 liter


    Kies de juiste maat afhankelijk van welk soort gerecht en hoeveel je wilt vervoeren in een transportbox.


    2. Hoe zijn thermoboxen uitgerust?


    Goede thermoboxen zijn altijd voorzien van een handgreep of een draag inkeping, zodat ze makkelijk vast te pakken en te vervoeren zijn. Grote boxen hebben vaak ook een speciaal uitlaatventiel in het deksel. Dit voorkomt dat er veel druk in de thermobox wordt opgebouwd. 


    Moderne thermoboxen kunnen een temperatuur van -40 °C tot 100 °C isoleren. Thermoboxen kunnen dus ook uitgerust zijn met een verwarmingselement. Dit zorgt voor constante temperatuur en temperatuurbehoud is essentieel voor de kwaliteit en smaak van het voedsel. Normale thermoboxen kunnen eten en drinken tot 8 uur warm houden.


    Naast het warmhouden van eten en drinken, worden thermoboxen ook gebruikt voor koeling. Koud voedsel kan aanzienlijk langer dan 8 uur worden gekoeld, omdat het warm houden beduidend meer isolatie vereist dan het koud houden van eten en drinken.


    Voor hoogwaardige thermoboxen zijn ook tussenschotten verkrijgbaar. Ook is er ruimte voor verdelers, waardoor ook kleinere GN-bakken vervoerd kunnen worden. Deze tussenschotten zijn in verschillende maten verkrijgbaar.


    3. Speciale vormen thermoboxen


    Er zijn ook thermoboxen met een voorklep verkrijgbaar. Zo kunnen ovenschotels uitstekend op het inwendige rooster vervoerd worden. Ook hier is de maat gestandaardiseerd naar GN bakken 1/1. Daarnaast is er ook een trolley voor dit type thermobox, wat het vervoeren van maaltijden nog makkelijker maakt.


    4. Kies & koop de juiste thermobox


    Het assortiment thermoboxen voor de horeca is groot, aangezien deze vandaag de dag amper weg te denken is in deze branche. Er zijn verschillende modellen van diverse aanbieders, daarom is het belangrijk om je zoekcriteria op jouw eigen wensen en eisen te baseren en op basis daarvan een beslissing te nemen.


    Wanneer je een thermobox gaat aanschaffen, kun je op een aantal punten letten. Welke deze zijn leggen we hier aan je uit.


    Ten eerste moet je weten waarvoor je de thermoboxen precies gaat gebruiken. Wil je maaltijden bezorgen? Moet je eten in grotere hoeveelheden voorkoken? Moeten de gerechten op het buffet warm gehouden worden? Deze en soortgelijke vragen kan je jezelf stellen, zodat je het juiste model kunt kiezen voor jouw benodigdheden.


    Welk model je ook kiest, het is belangrijk dat de boxen robuust zijn en goed dicht kunnen zodat er niets lekt tijdens het vervoeren. Verder speelt de duurzaamheid en isolatievermogen ook een belangrijke rol. Overweeg dus goed welke materiaal het beste voor jouw behoeften is.


    Ook de afmeting en aanwezigheid van afsluitbare compartimenten zijn belangrijk. Als je meer ruimte nodig hebt, omdat je meerdere maaltijden tegelijk moet vervoeren, dan is een thermobox met meerdere compartimenten handig. Afhankelijk van hoe je jouw maaltijden bezorgt, kan een waterdichte thermobox ook nuttig zijn. 


    Verder speelt capaciteit en afmeting een belangrijke rol. Afhankelijk van het assortiment dat je verkoopt, kun je een passende benodigde capaciteit en afmeting uitkiezen. Zo heb je als klein café waarschijnlijk voldoende aan een thermobox met een lagere capaciteit dan wanneer je een cateringbedrijf hebt. Over het algemeen geldt: hoe meer volume eten je hebt, hoe meer capaciteit je nodig hebt. Tip: houd ook rekening met de beschikbare ruimte in je keuken en kies een afmeting die in jouw opslagruimte past. 


    Bovendien moet het product voldoen aan de hygiëne-eisen, wat vooral belangrijk is in de levensmiddelensector. Als het op schoonmaken aankomt, zijn vaatwasmachinebestendige thermobakken aan te bevelen. Dit bespaart je tijd en moeite, omdat de bakken zo snel en betrouwbaar worden gereinigd.

      

    FAQ

    Hoe lang houden thermoboxen eten en drinken warm/koud?

    Wat zijn de voordelen van thermoboxen?

    Zijn thermoboxen veilig voor het transporteren van voedsel in de horeca?

    Hoe maak ik thermoboxen schoon?

    Hoe zorg ik voor hygiëne en voedselveiligheid bij het gebruiken van en thermobox in de horeca?

    Hoe helpt een thermobox bij het verminderen van voedselverspilling in de horeca?