Een horeca menukaart maken
Elk succesvol restaurant heeft een geweldig menu en menukaart nodig die veel klanten aantrekt. Een goed doordachte en ontworpen menukaart kan de ervaring van je gasten beïnvloeden en kan je zaak zeer winstgevend maken. Hoewel het ontwerp van je menukaart erg belangrijk is, is het nog belangrijker dat de inhoud origineel en interessant is. We nemen je graag mee door de afzonderlijke stappen van het creëren van de perfecte menukaart. Ontdek hier al onze menukaart tips!
Wat in dit artikel besproken wordt
Gerechten op het menu bepalen
1. Menukaart maken: gerechten kiezen
Samenstelling menukaart
2. Een menukaart opstellen: het concept uitwerken
Menuprijzen bepalen
3. Menukaart tip: de prijs op je kaart
Werken aan een menukaart design
4. Menukaart ontwerpen: de laatste design stappen
Als je de gerechten, de volgorde van de gerechten, de beschrijvingen en de prijzen hebt uitgezocht, is het tijd om de menukaart van je restaurant te ontwerpen en maken. Hierbij komen de volgende tips handig van pas.
Tijd om te printen!
5. Horeca menukaarten: gedrukt of digitaal?
Veelgestelde vragen
6. Veelgestelde vragen - hoe maak je een menu
Het is belangrijk om jouw aanbod van gerechten en dranken overzichtelijk te presenteren in de menukaart. Zet de gerechten onder de juiste categorie en zorg dat elke categorie minimaal 5 en maximaal 10 gerechten bevat. Zo krijgen je gasten geen keuzestress.
Een goede menukaart is overzichtelijk en makkelijk te lezen. De kaart biedt een verscheidenheid aan gerechten aan zonder dat er keuzestress is voor de gasten. Je kunt ook aanbevelingen op de menukaart zetten om gasten te helpen kiezen. Tenslotte maakt een kaart die aansluit bij het ontwerp van jouw horecazaak het plaatje compleet.
Bij het bepalen van de prijs van je gerechten kun je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste kun je kijken naar de prijzen van je concurrentie en jouw prijs aanpassen afhankelijk van wat jij in vergelijking aanbiedt. Verder is het ook belangrijk rekening met de kosten van het maken van de gerechten te houden, hierop wil je natuurlijk een winstmarge hebben.