Horeca keuken inrichten & restaurant uitrusting
De keuken is vaak het hart en middenpunt - vooral in een restaurant. Ook al zien je gasten het misschien niet eens, het is net zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan de eetruimte. Laten we eens kijken hoe je je keukenruimte efficiënt kunt plannen om een geweldige klantervaring te garanderen.
Wat in dit artikel besproken wordt
1. Horeca keuken indeling: de benodigdheden en mogelijkheden
Om de perfecte keuken te creëren met een ideale indeling en alle apparatuur, moet je eerst uitzoeken wat de specifieke restaurant benodigdheden zijn voor het soort keuken en het serviceconcept dat je wilt aanbieden. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de mogelijkheden van je ruimte en wat je ervan kunt maken. Denk ook aan je ingebouwde apparatuur en hygiënevoorschriften.
2. Keukeninrichting: professionele keuken organisatie
Als je de behoeften en mogelijkheden voor je keuken hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken welke verschillende onderdelen je keuken moet hebben. In het algemeen zijn er zeven basiselementen die je in elke soepel lopende en goed ontworpen keuken moet aantreffen. Nu nemen we je mee door de stappen van de bezorging van je ingrediënten tot en met (hopelijk) lege borden die terugkeren naar de keuken nadat je klanten van de maaltijden hebben genoten.
3. De perfecte indeling voor je keuken
Nu weet je aan welke eisen je keuken idealiter moet voldoen en is het tijd om na te denken over de indeling van de keuken. Hoe breng je alle verschillende vereiste elementen in je keuken onder en in welke verhouding moeten ze tot elkaar staan? Dit zijn enkele van de meest voorkomende keukenindelingen.