Restaurant personeel & horeca functies
Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het openen van een restaurant is je team. Een goed lopend restaurant is geen eenmanszaak. Het is een teamprestatie. Daarom lopen we in dit artikel met je door de basisstappen van het aannemen van personeel en informeren we je over de verschillende rollen die je binnen je team zou willen vervullen.
Wat in dit artikel besproken wordt
1. Jouw horeca team bepalen
2. Wie werkt er allemaal in een restaurant?
Om je te helpen bij je personeelsplanning hebben we een lijst gemaakt met de belangrijke functies die de meeste restaurants hebben. Houd er rekening mee dat de informatie kan variëren, afhankelijk van je antwoorden op bovenstaande vragen. Bedenk ook dat, vooral als je je restaurant opent en voor het eerst aan de slag gaat, sommige van de genoemde verantwoordelijkheden ook gecombineerd kunnen worden. Dit zal een vrij grote flexibiliteit van je personeelsleden vragen, maar het helpt je om je zaak op te starten zonder overweldigd te worden door een enorm aantal benodigde medewerkers.