Horecavergunning en regelgeving
Voordat je je restaurant kunt openen, moet je aan veel administratieve en wettelijke eisen voldoen. Dit proces kan erg overweldigend zijn. Om je een handje op weg te helpen hebben we hier de belangrijkste horecavergunningen en regelgeving voor je samengevat.
Wat in dit artikel besproken wordt
1. Benodigde vergunningen in de horeca
Om mee te beginnen zijn er verschillende vergunningen en certificaten die je moet hebben voordat je je restaurant kunt openen. Welke vergunningen heb je nodig als horecaondernemer? Dit verschilt per horecazaak, het is namelijk afhankelijk van wat je verkoopt en je locatie. Daarom hebben we hier een checklist van de belangrijkste horecavergunningen voor je samengesteld. Lees ze door en zie welke voor jou van toepassing zijn.
2. Horeca vergunning aanvragen & kosten
3. Regels en voorschriften in de horeca
Als horecaondernemer heb je niet alleen allerlei vergunningen nodig, maar moet je ook veel verschillende eisen en wetten volgen. Om je op weg te helpen bij het navigeren hiervan, hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet. Houd er echter rekening mee dat deze lijst niet volledig is, doe daarom ook onderzoek en neem contact op met de plaatselijke gemeente.
4. Verzekering voor je restaurant
Om ernstige financiële problemen te voorkomen en je restaurant zo goed mogelijk te beschermen, is het cruciaal om verschillende soorten verzekeringen af te sluiten voor je restaurant. Wij raden een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, een inventarisverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven aan.