Iemand machtigen

Via de Makro app of via een machtigingsformulier kan je iemand eenmalig machtigen om in jouw naam inkopen te doen.

Iemand machtigen

Iemand eenmalig machtigen om inkopen te doen

Via de Makro app

Met de Makro app machtig je eenvoudig iemand anders om inkopen te doen. In het homescherm van de app kies je voor de optie ‘Geef een tijdelijke inkoopmachtiging’. Je ontvangt een code die je deelt met de persoon die je machtigt. De gemachtigde downloadt de Makro app en vult de code in. Hij of zij ontvangt nu een inkoopmachtiging die zeven dagen geldig is. Hiermee kan de gemachtigde eenmalig namens jou inkopen doen.

De factuur komt op jouw (bedrijfs)naam en staat alleen in jouw factuuroverzicht. Je gemachtigde kan geen persoonlijke gegevens inzien.

Via het machtigingsformulier

Download het machtigingsformulier, vul het in, print het uit op jouw briefpapier en onderteken de geprinte machtiging. De persoon die je machtigt neemt dit formulier, samen met je Makro-pas, mee naar de vestiging.

Een machtiging via het machtigingsformulier is geldig voor één Makrobezoek. Je kunt zo vaak iemand machtigen als je wilt.
Permanente inkoopmachtiging

Iemand permanent machtigen om inkopen te doen

In sommige gevallen is het handig om iemand permanent te machtigen. Dat kan met een extra Makro-(horeca)pas. Met een extra Makro-(horeca)pas kan jouw medewerker of familielid altijd inkopen doen als je zelf niet in de gelegenheid bent. Alle facturen staan op jouw (bedrijfs)naam en zijn te zien in je factuuroverzicht. 

Zo vraag je een extra (horeca)pas aan

Log in op MijnMakro en klik in het menu op "Medewerkers en Autorisaties" om een medewerker toe te voegen aan jouw bedrijf. De medewerker ontvangt een e-mail waarin staat hoe hij/zij een pas in de Makro app kan krijgen. Het is super eenvoudig en zeer snel.