Voedselveiligheid bij Makro

Voedselveiligheid en continue kwaliteitscontrole zijn belangrijke pijlers bij Makro. We besteden er dagelijks aandacht aan. Bijvoorbeeld met ons kwaliteitshandboek in onze vestigingen en een leveranciersbeheersplan. En we voeren regelmatig analyses uit op de producten van ons eigen merk, die we blijven ontwikkelen.

Beleid rondom kwaliteit

De kwaliteitsafdeling van Makro is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid rondom versheid, kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak van onze producten. We werken met een volledig uitgewerkt kwaliteitshandboek dat we dagelijks gebruiken in al onze vestigingen. Het kwaliteitsteam is verantwoordelijk voor het naleven van alle hygiëneregels en zorgt ervoor dat het aanbod van producten in onze vestigingen veilig is. We hebben een leveranciersbeheersplan waarin we mogelijke risico’s en de prestaties van leveranciers vastleggen. We volgen klachten op en we beschermen onze klanten door actie te ondernemen als het nodig is, bijvoorbeeld met product recalls.

Kwaliteit van eigen merken

Wij hebben een breed assortiment eigen merk-producten, zoals Aro, METRO Chef en METRO Professional. Alle producten van ons eigen merk voldoen aan strenge eisen voordat ze op de markt verschijnen. Jaarlijks voeren we een groot aantal analyses uit op deze producten. De microbiologische en chemische analyses gebeuren door een extern, onafhankelijk en gecertificeerd laboratorium. Zo monitoren wij de kwaliteit en veiligheid van de producten. Het aanbieden van gezondere en evenwichtigere producten vinden we belangrijk. Ons eigen merk-ontwikkelteam houdt zich aan de richtlijnen van METRO AG en vermindert de hoeveelheid suiker, zout, vetten en additieven in onze producten, zónder dat je verschil proeft in smaak en kwaliteit.

Toch iets mis?

Wij werken hard aan de veiligheid en kwaliteit van onze producten. Is er toch iets mis met de kwaliteit van een product? Dan lossen we dat graag met je op. Laat het ons weten via de Makro klantenservice. Bel naar 0900-2025300 of neem contact op.