Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.
Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:
Succes met de feestdagen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 lamsbout zonder been
200 ml rode wijn
2 sjalotten, in parten
4 puntpaprika’s
4 tenen knoflook
2 zoete aardappels, geschild in blokjes
2 tl Provençaalse kruiden
20 g munt
20 g koriander
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl honing
2 el rode wijnazijn
4 el olijfolie
300 g quinoa
100 g granaatappelpitjes
Olijfolie
Zout en peper
Ovenschaal
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de lamsbout in een ovenschaal, breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie. Leg de sjalotten, puntpaprika’s, tenen knoflook en zoete aardappels naast de bout giet de rode wijn erbij. Bestrooi de groenten met 2 tl Provençaalse kruiden. Rooster de lamsbout met de groenten 1 uur. Verlaag de oventemperatuur na een half uur naar 170 graden. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
3. Hak de munt en koriander fijn, meng met de gesnipperde rode ui, knoflook, rode wijnazijn, honing en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
4. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de lamsbout met de geroosterde groenten, quinoa en de groene salsa. Garneer met granaatappelpitjes.