Lopende chocoladetaartjes

Leestijd : 2 Minuten
Lopende chocoladetaartjes

Smeuïge chocoladetaartjes waar geen oven aan te pas komt.

Ingrediënten
Voor 8 personen

60 gram roomboter op kamertemperatuur
400 gram gesmolten pure chocolade
3 eieren
35 gram bloem
50 gram suiker
25 gram speculaaskruiden
1 theelepel vanille-extract
Snufje zout
Poedersuiker ter garnering
4-8 muffinvormpjes
Mixer
 

Bereiding

1. Doe de boter en suiker in een schaal en meng deze met de mixer tot een gladde substantie. Doe de eieren in een schaal en klop deze los.
2. Voeg het ei in delen toe aan het botermengsel (niet alles tegelijk om schiften te voorkomen!).
3. Voeg vervolgens de bloem, speculaaskruiden, vanille-extract en een snufje zout toe. Meng dit door het beslag. Nadat het geheel is gemengd, voeg de gesmolten chocolade toe en meng het geheel wederom door elkaar. 
4. Zodra het mengsel gereed is, vet de muffinvormpjes licht in met boter en verdeel het beslag vervolgens over de vormpjes.
5. Bak de taartjes vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde hetelucht friteuse op 180 graden. Afhankelijk van de grootte van de hetelucht friteuse kun je 4 of 8 taartjes tegelijk bakken.
6. Zodra de taartjes gereed zijn, serveer op een bord en bestuif met poedersuiker. De binnenkant is nog lekker zacht wanneer je deze opensnijdt!

Tips & tricks

- Is je mengsel na het toevoegen van het ei gaan schiften? Dan kun je de (magnetronbestendige) schaal met het mengsel 15 seconden in de magnetron zetten op 1000 watt. Daarna met de mixer glad mixen en het probleem is opgelost.
- Serveer de taartjes met een bolletje vanille-ijs en wat frambozen.

Recept van Inventum