Espresso Martini
Ingrediënten
- Flor de Cana Spresso koffielikeur 30 ml
- Belverderevodka 30 ml
- Espresso 30 ml
- Koffieboontjes
- Optioneel: suikersiroop 5 ml
Bereiding
1. Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
2. Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs
3. Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe
4. Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
5. Uitschenken zonder ijs in coupe/martiniglas
6. Garneren met 3 koffieboontjes in het glas
7. Dien de cocktail op met chocoladeboontjes
Spicy winter gin & tonic
Ingrediënten
- 1 handje koriander
- Het sap van 2 limoenen§
- 20 cl Bobby’s gin§
- 40 cl Pimento§
Bereiding
Kneus de koriander in een vijzel. Voeg er het sap van twee limoenen en de gin aan toe. Giet door een zeefje en vang het sap op.§ Vul het G&T glas met ijs. Giet het gin-korandersap er op en top met Pimento.