PLASTIC & VERPAKKING

Zowel voor restauranthouders als voor Makro is het product wat telt. Daarom proberen we zo weinig mogelijk en zo weinig mogelijk verpakking te gebruiken als nodig is. Met onze eigen merkverpakkingen streven we ernaar de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus van een product te verminderen. Wij zoeken actief naar alternatieven voor conventioneel plastic en zorgen er tegelijkertijd voor dat wij voldoen aan de hoge kwaliteits- en hygiënenormen die onze klanten verwachten. Wij praten met diverse belanghebbenden om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons verder brengen in de richting van het sluiten van de kringloop en het gebruik van minder belastende materialen.

Publieke waarde

VERANTWOORD BEHEER VAN HULPBRONNEN

Het gaat ook om de bereidheid risico's te nemen. Hier volgen enkele tips om je te helpen uw bedrijf op te zetten voor succes.

Uit principe steunen wij het verdere gebruik van hulpbronnen en de terugwinning ervan door recycling. Onze aandacht gaat vooral uit naar verpakkingen en het gebruik van conventionele kunststoffen. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zijn wij een groot voorstander van recycling in een gesloten kringloop.


In de dagelijkse groothandel worden verpakkingen niet alleen gebruikt om goederen te vervoeren, te bewaren en te beschermen. Productverpakkingen bevatten ook informatie en gebruiksaanwijzingen voor klanten. Verpakkingen vormen echter vooral een grote uitdaging voor de hele sector, zowel wat betreft het verminderen van de hoeveelheid als het bepalen van de juiste materialen.

Makro Plastic Strategie

Om onze sterke betrokkenheid bij het aanpakken van de plasticafvaluitdaging te onderstrepen, hebben wij en onze nationale dochterondernemingen zich in september 2018, als onderdeel van de METRO Plastic Strategy, ertoe verbonden om conventionele wegwerpplastics tegen 2025 te vervangen door herbruikbare, recyclebare of composteerbare alternatieven, en om de overgang naar recycling van kunststoffen te bevorderen.
METRO BELEID INZAKE PLASTIC VOOR EENMALIG GEBRUIK 
Downloaden
Globaal perspectief
leer meer over Makro's aanpak
Voor onze internationale gemeenschap bieden wij meer informatie in het Engels.
Makro's duurzaamheid