dorade royal

Een frisse en elegante bereiding van Dorade Royal, waarbij de vis kort gaart in zuur van citrus. Licht, verfijnd en ideaal als voorgerecht of amuse.

Geniet van de frisse smaken van de Middellandse Zee met dit onweerstaanbare gerecht van Chef Bart: Dorade Royal Ceviche. De zachte, milde dorade – rechtstreeks afkomstig uit de Griekse wateren – wordt subtiel gegaard in citrus, waardoor een perfecte balans van frisheid en verfijning ontstaat.

Klaar om aan de slag te gaan?
Ga naar je lokale Makro vestiging, haal de ingrediënten in huis en volg het recept hieronder. Ontdek zelf hoe Chef Bart’s Dorade Royal Ceviche jouw tafel een mediterrane touch geeft.

Tip: gebruik altijd verse Dorade Royal van Makro. Zo ben je verzekerd van topkwaliteit en het beste resultaat!

Tijd20 min
MoeilijkheidsgraadEenvoudig
Kcal/Portie127

Ingredienten (4 pers).

AantalIngredienten
400gr
Doradefilet (vers, zonder graat)
1
Sap van 2 limoenen
1
Sap van 1 citroen
1stuk
Ui fijngesnipperd
1stuk
Tomaat
1stuk
Koriander, grof gehakt
Zout en Peper

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de dorade in dunne plakjes of kleine blokjes en leg in een schaal.
Stap 2
Pers het limoensap en citroensap erover zodat de vis net onderstaat. Laat 10–15 minuten marineren: de zuren “garen” de vis.

Stap 3

Meng de rode ui, tomaat, koriander en eventueel chilipeper door de gemarineerde dorade.

Stap 4
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5

Serveer direct in kleine glaasjes of op een gekoeld bord, gegarneerd met extra koriander.

Voedingswaarden

Proteïne41 g

Koolhydraten: 23 g

Vetten: 9 g

Kalium: 107 mg

„Met Makro als jouw partner, is alles mogelijk!“

Chef Bart werkzaam bij Makro als business development manager