Aardappelsalade met sinaasappel

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-salade-sinaasappel

Het recept is makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten

1 Metro Chef perssinaasappel, schoongeboend
500 g vastkokende aardappel of een aardappelmix
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
1 eetlepel kappertjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
4 Metro Chef gedroogde dadels, ontpit en in stukken gesneden
1 bakje tahoon cress (notensmaak)
Grof gehakte Metro Chef hazelnoten en pecannoten

Bereiding

1. Zet een pan water met zout op het vuur en breng dit aan de kook.
2. Was de aardappels en snijd ze in partjes.
3. Kook de aardappels in ± 10 minuten gaar.
4. Giet ze af, laat ze uitdampen en afkoelen.
5. Rasp het oranje van de sinaasappel.
6. Schil vervolgens het witte ruim eraf en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
7. Meng de crème fraîche, mosterd, mayonaise en de sinaasappelrasp door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
8. Voeg de dressing aan de afgekoelde aardappels toe met de helft van de kappetjes, ui, dadels, cress en noten.
9. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de rest van de ingrediënten.