Ananas rum/bruine basterdsuiker

Leestijd : 1 Minuten
Banaan van de bbq

Perfect voor een barbecue met vrienden of familie.

Ingrediënten
4 mini ananassen
200 ml bruine rum
4 el bruine basterdsuiker
1 vanillestokje
2 el boter

Extra nodig
4 st aluminium folie

Bereiding

1. Zet een pan op het vuur met de bruine basterdsuiker en laat het langzaam smelten.
2. Zodra de suiker is gesmolten, blus je het af met de rum.
3. Voeg de inhoud van het vanillestokje toe. Roer de koude boter er met een garde doorheen totdat een dikkere structuur ontstaat.
4. Schil de ananassen en verwijder alle bruine stukken.
5. Zet de ananas in het midden van het aluminiumfolie en maak er een klein kommetje van zodat als je de rum mix er in giet niet weg loopt.
6. Verdeel het over de 4 ananassen. Laat minstens 4 uur marineren. (hoe langer hoe beter).
7. Leg de ananassen +- 10 min op de barbecue, waar het niet te heet is (vaak de zijkanten) en draai ze regelmatig.
8. Haal de ananassen uit het folie en serveer ze bijvoorbeeld met vanille-ijs.