Ingrediënten
1 grote Metro Chef perssinaasappel
200 ml Rioba sinaasappelsap
2 eetlepels Grand Marnier of Cointreau
2 eetlepels Aro honing
150 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels Metro Chef balsamicoazijn
Metro Chef verse tijm
Metro Chef amandelschaafsel
Metro Chef pecannoten
Rode bessen
Metro Chef verse munt
Metro Chef sorbetijs bloedsinaasappel
Bereiding
1. Meng het sinaasappelsap met de gekozen likeur, suiker, azijn, tijm en honing.
2. Schil de sinaasappel zo kaal mogelijk en snijd hem in dunne schijven.
3. Verwijder zo nodig nu nog overgebleven witte stukjes van de schil.
4. Leg de sinaasappelschijven in het mengsel en laat ze hier minstens 30 minuten in marineren.
5. Langer dan een half uur mag ook, hier wordt het alleen maar lekkerder van.
6. Leg de schijven op het bord en garneer dit met de rode bessen, pecannoten, munt, het amandelschaafsel en de tijm.
7. Schep als laatste de bollen bloedsinaasappel ijs om het geheel af te maken.