Larissa is chef-kok van restaurant de Paalkoepel. Een prachtig restaurant gelegen aan het Paterwoldsemeer in Haren (Groningen). In het restaurant kun je genieten van een fijne Franse keuken. Patisserie is Larissa haar specialiteit. In deze video laat zij je zien hoe je op basis van Metro Chef producten, een smakelijk bosvruchten bavarois taartje maakt.
Larissa is chef-kok van restaurant de Paalkoepel. Een prachtig restaurant gelegen aan het Paterwoldsemeer in Haren (Groningen). In het restaurant kun je genieten van een fijne Franse keuken. Patisserie is Larissa haar specialiteit. In deze video laat zij je zien hoe je op basis van Metro Chef producten, een smakelijk bosvruchten bavarois taartje maakt.
Ingrediënten Voor 4 personen
500 gram Metro Chef bessenmix
150 gram kristalsuiker
400 gram Horeca Select slagroom met suiker
6 blaadjes gelatine (weken in ijskoud water)
250 gram Metro Chef tiramisu lange vingers
130 gram roomboter
Voor de afwerking
Metro Chef stracciatella roomijs
Yoghurt
Metro Chef bio lavendel
Bereiding
1. Maal de lange vingers tot poeder.
2. Smelt de roomboter.
3. Meng deze 2 tot een gladde substantie en verdeel het in de stekers en zet het in de koelkast.
4. Doe de suiker in een pan met 30 gram water, breng dit aan de kook.
5. Voeg vervolgens de bessenmix er aan toe en kook dit goed door.
6. Pureer het met de staafmixer tot een gladde massa en zeef dit.
7. Bewaar 100 gram van de saus voor later in de koelkast.
8. Breng de rest van de bessen coulis aan de kook en voeg de geweekte gelatine (goed uitknijpen) toe.
9. Zet dit in een kom met daaronder kom met ijswater weg.
10. Klop de slagroom op tot iets dikker als yoghurt dikte.
11. Als de bessen coulis is afgekoeld, doe je er een grote schep slagroom bij en maak je familie.
12. Dan de bessen coulis bij de rest van de slagroom mengen.
13. Verdeel dit in de stekers op de koek bodem en vervolgens weer in de koelkast zetten.
14. Na 4 uur kun je het afwerken met de overgebleven saus, een paar druppen yoghurt die je uitstrijkt met een stokje.
15. En tot slot een bol stracciatella ijs erbij en een paar takjes lavendel.