Clubsandwich voor 1 persoon
Ingrediënten ~ S ~ 374 KCAL
2 |
sneden volkorenbrood, geroosterd |
1 |
el Griekse yoghurt 0% |
1 |
handje ijsbergsla, in reepjes |
4 |
plakjes tomaat |
2 |
plakjes kalkoenfilet |
2 |
gekookt ei, in plakjes |
¼ |
avocado, in plakjes |
Bereidingswijze
Bestrijk beide sneden brood aan één zijde met een deel van de yoghurt. Beleg één snee brood met de sla, tomaat en kalkoenfilet. Leg de andere snee met de bestreken kant naar beneden erop en snijd de sandwich diagonaal door. Bestrijk de bovenkant van de ene helft brood met wat yoghurt en beleg het met ei en avocado. Draai de andere helft brood voorzichtig om, bestrijk met de resterende yoghurt, draai weer om en leg op de andere helft. Steek een satéprikker door de sandwich.
Plustip ~ M ~ 434 KCAL
Vervang de kalkoenfilet door 2 plakjes bacon en de yoghurt door 1 eetlepel yoghurtmayonaise. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan op halfhoog vuur en laat uitlekken op keukenpapier.