Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

Clubsandwich voor 1 persoon

Ingrediënten ~ S ~ 374 KCAL

2  sneden volkorenbrood, geroosterd
1  el Griekse yoghurt 0%
1  handje ijsbergsla, in reepjes
4  plakjes tomaat
2  plakjes kalkoenfilet
2  gekookt ei, in plakjes
¼  avocado, in plakjes

Bereidingswijze

Bestrijk beide sneden brood aan één zijde met een deel van de yoghurt. Beleg één snee brood met de sla, tomaat en kalkoenfilet. Leg de andere snee met de bestreken kant naar beneden erop en snijd de sandwich diagonaal door. Bestrijk de bovenkant van de ene helft brood met wat yoghurt en beleg het met ei en avocado. Draai de andere helft brood voorzichtig om, bestrijk met de resterende yoghurt, draai weer om en leg op de andere helft. Steek een satéprikker door de sandwich.


Plustip ~ M ~ 434 KCAL

Vervang de kalkoenfilet door 2 plakjes bacon en de yoghurt door 1 eetlepel yoghurtmayonaise. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan op halfhoog vuur en laat uitlekken op keukenpapier.