Cocktails op een stokje

Leestijd : 5 Minuten
Zo maak je de lekkerste mocktail-ijsjes

Perfect voor de tropische dagen.

Wil je een keer wat anders? Wij hebben 6 heerlijke recepten voor cocktails op een stokje. Bekijk de recepten hieronder.

1. Trakteer op een Bosford Pink gin-tonic-ijsje

Een lekkere cocktail als heerlijk verfrissend ijsje

Bosford gin heeft een fruitig aroma met tonen van aardbei en framboos. Fentimans Pink Rhubarb tonic heeft de smaak van friszure rabarber met een hint van ouderwetse snoepjes. Samen vormen ze de perfecte basis voor een heerlijk ijsje, voor 18+ uiteraard.

Ingrediënten
Voor ca. 6 ijslolly’s

- 225 ml Fentimans - Pink Rhubarb tonic
- 80 ml Bosford Pink Gin
- 1 kwart uitgeknepen citroen
- 50 ml water
- 100 g fijne kristalsuiker
- Divers rood fruit gesneden

Extra nodig: 6 ijsvormpjes

1. Verwarm het water met de suiker totdat de suiker is opgelost en laat afkoelen.
2. Voeg de Fentimans, Bosford gin en het citroensap toe.
3. Snij het fruit in kleine stukjes.
4. Doe steeds een beetje fruit in de vormpjes en wat van het afgekoelde vocht.
5. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!


2. Bobby’s gin ijslolly met komkommer en grapefruit

Frisse grapefruitijsjes met een tic

In Bobby's gin zorgen Indonesische kruiden voor de karakteristieke smaak. Doordat deze smaken rijk en in balans zijn, geven zij de gin een zachtaardig karakter, met een peperige afdronk. Je kunt er ook heerlijk mee mixen. Proef deze ijslolly’s maar eens!

Ingrediënten
Voor ca. 6 ijslolly’s

- 225 ml Fentimans - Pink Grapefruit tonic
- 80 ml Bobby’s gin
- 1 kwart uitgeknepen grapefruit
- 1 kwart geraspte grapefruitschil
- 100 g fijne kristalsuiker
- 50 ml water
- 1 halve komkommer
- Sap van 1 grapefruit

Extra nodig:
6 ijsvormpjes

Bereiding

1. Verwarm het water met de suiker totdat de suiker is opgelost en zet koud.
2. Voeg de Fentimans, Bobby’s gin, het grapefruitsap en de -rasp toe.
3. Snij het vruchtvlees van de grapefruit uit in partjes.
4. Snij de komkommer met een dunschiller of een mandoline in de lengte in dunne linten.
5. Verdeel de komkommer en grapefruitpartjes over de ijsvormpjes en voeg het afgekoelde vocht toe.
6. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!


3. In tropische sferen met een Barcardí gingerbeer ijslolly

IJskoude traktatie met papaja, mango en mint

Bacardí Cuatro Anôs is minimaal vier jaar in eikenhouten vaten gerijpt, onder de Caribische zon. De geraffineerde samenstelling maakt haar uitmuntend geschikt voor tal van mixdrankjes én ijsjes. Combineer bijvoorbeeld eens met Fentimans gingerbeer, gemaakt met de beste kwaliteit gemberwortel. Wedden dat je het heerlijk vindt?

Ingrediënten
Voor ca. 6 ijslolly’s

- 50 g Bacardí Cuatro Anôs rum
- 35 g limoensap
- 150 g water
- 150 g Fentimans gingerbeer
- rasp van 1 limoen
- 6 blaadjes fijngesneden munt
- 1 halve mango
- 1 halve papaja

Extra nodig:
6 ijsvormpjes

Bereiding

1. Verwarm het water met de suiker totdat de suiker is opgelost en zet koud.
2. Voeg de Fentimans, Bacardi rum, het limoensap en de -rasp toe.
3. Snij de mango en papaja in kleine stukken en meng met de fijngesneden muntblaadjes.
4. Doe steeds een beetje fruit in de vormpjes en wat van het afgekoelde vocht.
5. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!


4. IJslolly’s waren nog nooit zo temperamentvol!

Unieke combinatie van Licor 43 en Fentmans pink rosé

Licor 43 heet niet voor niets zo. Deze Spaanse likeur heeft namelijk 43 geheime ingrediënten die samen een unieke smaak opleveren. Samen met Fentimans pink rosé tonic maakten wij er heerlijke ijslolly’s mee. Een echte aanrader.

Ingrediënten
Voor ca. 6 ijslolly’s

- 225 ml Fentimans pink rosé tonic
- 30 ml Licor 43
- 1 kwart uitgeknepen citroen
- 85 ml water
- 60 g fijne kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- nectarine
- aardbeien

Extra nodig:
6 ijsvormpjes

Bereiding

1. Verwarm het water met de suiker en het uitgeschraapte vanillestokje totdat de suiker is opgelost en zet koud.
2. Voeg de Fentimans, Licor 43 en het citroensap toe.
3. Snijd de aardbei en nectarine in partjes en verdeel die over de ijsvormpjes.
4. Vul ze vervolgens met de vloeistof.
5. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!


5. Zo maak je de lekkerste mocktail-ijsjes

Lekker fris met ananas en passievrucht

The Duchess is een lekkere non-acoholic gin en tonic, gebrouwen met een hergedestilleerd gin-extract en gebotteld met lokale aromatische botanische kruiden uit Kaapstad. In combinatie met Fentimans tropical soda kun je er zalige ijsjes mee maken. Proef maar!

Ingrediënten
Voor 1 glas

- 75 g The Duchess 0/0 gin
- 225 g Fentimans tropical soda
- 50 g citroensap
- 100 g ananassap
- 1 kwart gesneden ananas
- 2 passievruchten

Extra nodig:
6 ijsvormpjes

Bereiding

1. Mix de 0/0 gin met de ananassap, citroensap en Fentimans.
2. Snij de ananas en lepel de passievrucht uit. Mix dit vruchtvlees.
3. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!


6. Limoncello-ijsjes om van te watertanden

Het zonnetje op een stokje.

Limoncello wordt ijskoud gedronken, dus waarom zou je er geen ijsjes mee maken? Zo creëer je snel een ijsje barstensvol zon en natuurlijk de allerlekkerste citroenen!

Ingrediënten
Voor 6 ijsjes

- 60 g limoncello
- 120 ml water
- 60 g suiker
- rasp van 2 citroenen
- 175 g citroensap
- 6 aardbeien in vieren gesneden

Extra nodig:
6 ijsvormpjes

Bereiding

1. Verwarm het water met de suiker, citroensap en -rasp totdat de suiker is opgelost en zet koud.
2. Snij de aardbeien in vieren en doe ze in de ijsvormpjes. Giet het afgekoelde vocht toe.
3. Laat ongeveer 2 uur in de vriezer staan en duw het stokje erin.

Tip:
De ijsjes makkelijk uit de vormpjes halen? Dip ze even in heet water!