De mediterrane smaken van rozemarijn en tijm zorgen in combinatie met de kruidige, stevige Côtes du Rhône voor een traktatie die je niet snel zult vergeten.
Meer wijn & spijs combinaties
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 Cote de boeuf
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
200 g mini trostomaten
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170℃. Leg de trostomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 20 minuten in de oven.
2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn, hak de kruiden grof. Besprenkel het vlees rondom met olijfolie, de gehakte kruiden, zout en peper.
3. Verhit een koekenpan met een dikke bodem, de pan mag goed heet zijn. Leg het vlees in de pan. Bak 8 minuten, keer halverwege. Laat het vlees rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de trostomaten en een mooi glas E. Guigal Côtes du Rhône rouge.