Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – 2 uur rijzen
180 ml melk, lauwwarm
75 g suiker
10 g gist
400 g bloem
snufje zout
60 g boter, gesmolten
1 ei
100 g kaneelsuiker
200 g witte chocolade, callebaut
200 ml frambozencoulis
100 g sprinkles
1 potje lemoncurd
frituurpan met olie
spuitzak
Bereiding
- Meng de melk, 1 el suiker en gist in een kommetje en laat 5 minuten staan.
- Maak een beslag van bloem, de rest van de suiker, zout, boter, ei en het melk-gistmengsel. Laat 1,5 uur rijzen op een tochtvrije plek, afgedekt met een vochtige theedoek.
- Schep het gerezen donutdeeg over in twee spuitzakken.
- Spuit langwerpige sticks van 12 cm van het deeg op vellen bakpapier. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen. Losjes afgedekt onder een vochtige theedoek.
- Verwarm intussen de frituurpan voor op 180℃.
- Frituur de donutsticks 1 minuut totdat ze goudbruin kleuren.
- Laat de sticks uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi rondom met kaneelsuiker.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of op laag vermogen in de magnetron.
- Serveer de donutsticks met diverse dips zoals gesmolten witte chocolade, lemoncurd, frambozencoulis of sprinkles.