Flammkuchen

Leestijd : 1 Minuten
Flammkuchen

Een echte BBQ kan eigenlijk niet zonder Flammkuchen.

Ingrediënten

Voor het deeg:
- 125 g bloem
- 1 el olijfolie
- 60 ml water
- Snufje zout

Voor de topping:
- 100 g crème fraîche
- Geitenkaas of feta
- Watermeloen
- Koriander
- Zout & peper
- (evt. rode ui)

Bereiding

1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230°C) of verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de crème fraîche over het deeg en breng op smaak met zout en peper.
4. Snij de watermeloen en geitenkaas of feta in kleine stukjes, voeg eventueel nog wat rode uit toe en strooi wat peper en zout er overheen.
5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snij de Flammkuchen in stukken en garneer met verse koriander.