Ingrediënten
4 Porties
2 bossen groene asperges
1 stuk Beemster Graskaas (á 225 g)
4 el olijfolie
140 g paddenstoelen, in plakjes gesneden
12 eieren
3 el volle melk
ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de dikke uiteinden van de asperges. Gebruik een dunschiller om lange, dunne linten van de asperges te schaven. Snijd de Beemster Graskaas in blokjes van 1 cm.
2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 min. of totdat ze zacht zijn.
3. Klop de eieren met de melk los in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng het eiermengsel met de paddenstoelen en asperges. Giet het mengsel in de ovenschaal.
4. Verdeel de blokjes Beemster Graskaas gelijkmatig over de schaal. Bak de frittata 15-20 min. in de oven of totdat de kaas gesmolten is en de eieren gaar. Snijd in punten en serveer warm of op kamertemperatuur.
Tip: Niet het seizoen voor asperges? Vervang de asperges door broccoli.
Recept van beemsterfoodservice.com