INGREDIËNTEN
(voor 6 personen)
• 1,5 kg varkensschouder in blokjes
• 1 el paprikapoeder
• 5 fijngehakte teentjes knoflook
• 4 el olijfolie
• 2 kopjes rode wijn
• 2 laurierblaadjes
• 1 el komijn
• Zout en peper naar smaak
BEREIDING
1. Bereid de marinade met de wijn, de fijngehakte knoflook, paprika, de helft van de komijn en zout en peper. Meng het vlees in deze marinade en zet het een nacht in de koelkast.
2. Haal het vlees uit de marinade. Verhit de olijfolie en bak de varkensblokjes licht aan.
3. Wanneer het vlees goud kleurt, voeg je de marinade en de laurierblaadjes toe en laat je het verder koken tot het vlees mals is, gedurende 30 minuten of meer.
4. Bestrooi met de resterende komijn voor het serveren. Dit recept past goed bij Portugese gebakken aardappelblokjes of witte rijst
Vergeet geen glas rode wijn in te schenken om meer finesse te geven aan je gerecht!