Gezond grillen doe je zo

Leestijd : 2 Minuten
668x267-detail-image-bbq-maiskolf

Een goede combinatie van groentes op de bbq.

Perfecte gepofte aardappelen van de BBQ

De ultieme begeleider van BBQ-gerechten.

Niets is zo lekker als een steak van de BBQ, maar dan wel begeleid door een gepofte aardappel. Met een heerlijk romige vulling uiteraard.

Ingrediënten
Voor 4 personen

• 150 gr zure room
• 2 el peterselie
• 2 el bieslook
• 1 teen geperste knoflook
• scheut goede olijfolie
• citroenrasp
• peper en zout

Bereiding

1. Kook de aardappelen even voor. Hierdoor hoeven ze wat korter op de BBQ. Je kunt ze ook goed ingepakt tussen de kolen leggen als de BBQ niet te heet staat. Dit is ook erg lekker, maar duurt wel een stuk langer.
2. Snijd de ui in dunne partjes en bak hem op hoog vuur.
3. Zijn de aardappelen voorgekookt, zorg er dan voor dat ze droog zijn. Leg ze op aluminiumfolie en verdeel de tijm, rozemarijn, zout, peper en olijfolie erover. Pak ze vervolgens stuk voor stuk goed in.
4. Leg de ingepakte aardappelen op de BBQ en rooster ze voor 10 min.
5. Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen. Hak de kruiden fijn, pers de knoflook en voeg dit toe aan de zure room. Breng op smaak met zout en peper en olijfolie.


Grill ook eens groene asperges op de BBQ

Zo lekker proefde je ze nog nooit!

Groene asperges zijn het jaarrond verkrijgbaar. Maar wist je dat ze ook heel lekker te grillen zijn op de BBQ? Dit recept is daar het bewijs voor.

Ingrediënten
Voor 4 personen

• 1 bosje groene asperges
• 50 gr olijfolie
• 1 teentje knoflook

Extra nodig:
• staafmixer

Bereiding

1. Maak knoflookolie door met de staafmixer de olie en knoflook te mixen. Smeer de asperges hier goed mee in.
2. Grill de asperges op middelhoog vuur totdat ze beetgaar zijn.
3. Voor het serveren kun je altijd nog wat extra knoflookolie toevoegen.


Een maiskolf mag niet ontbreken bij de BBQ

Dé klassieke begeleider van BBQ-gerechten.

Boterzachte maiskolven van de BBQ mogen zeker niet ontbreken bij een zomerse BBQ. Door te variëren met de kruiden kun je de mais bovendien een andere smaak geven.

Ingrediënten
Voor 2 personen

• 2 maiskolven

Bereiding

1. Gril de maiskolf op middelhoog vuur en maak af met boter en zout.


Een zalig pannetje knoflookchampignons

Een tapasgerechtje, maar dan van de BBQ.

Iedereen kent ze wel van de kaart in het tapasrestaurant: knoflookchampignons. Maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig op de BBQ kunt bereiden?

Ingrediënten
Voor 4 personen

• 1 bakje kastanjechampignons
• 2 takjes tijm
• 1 knoflook
• 50 ml olie
• zout en peper

Extra nodig:
• een klein gietijzeren pannetje
• staafmixer

Bereiding

1. Maak een olie van de tijm, knoflook en olijfolie met een staafmixer en marineer hierin de champignons.
2. Laat het gietijzeren pannetje heet worden op de BBQ en doe er een beetje olie in. Bak de champignons en serveer in het pannetje op tafel.