Voor 4 personen- ongeveer 8 pannenkoekjes
Bereidingstijd: 30 minuten – 1 uur boter op laten stijven in de koelkast
Ingrediënten
100 g zoute boter, op kamertemperatuur
1 biologische limoen
2 lente-uien
1 verse jalapenopeper
20 g dille
20 g peterselie
20 g koriander
250 g bloem
300 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl komijn
snuf zout
Olijfolie
Bakpapier
Rasp
Bereiden
1. Rasp de groene schil van een onbespoten limoen en meng door de zachte zoute boter. Maak een strak rolletje van de boter met behulp van bakpapier. Laat de boter minimaal een uur opstijven in de koelkast.
2. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn. U kunt de steeltjes van de kruiden ook fijnhakken. Halveer de peper en verwijder de steel en zaadlijsten. Hak de peper in dunne halve ringetjes.
3. Maak het pannenkoekenbeslag; klop de eieren los met een garde en meng de melk en bloem erdoorheen totdat er een dik beslag zonder klontjes ontstaat. Voeg het bakpoeder, een snuf zout, de groene kruiden, komijn en de jalapenopeper toe.
4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes totdat het beslag op is.
5. Serveer de warme pannenkoekjes met plakjes limoenboter.
Tip: Ook lekker met gerookte zalm.