Hartige poffertjes

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-poffertjesappel

Oer-Hollandse poffertjes, maar dan net even anders

Ingrediënten
Voor 10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

500 g poffertjesmix
750 ml water
2 gekookte bieten, in blokjes
100 g spinazie
1 citroen, geraspt en uitgeperst
½ tl gerookte chilipoeder
1 avocado
¼ rettich, dun geraspt in slierten
50 g granaatappelpitjes
1 vel nori, in dunne reepjes
1 rauwe biet, in dunne plakjes geraspt
100 g heilbot
100 g crème fraîche
1 bakje kaviaar
boter om poffertjespan mee in te vetten
prikkers
poffertjespan

Bereiding

  1. Bereid de poffertjesmix door water toe te voegen en verdeel het beslag over twee kommen.
  2. Voeg aan de ene kom de gekookte biet toe en pureer fijn. Voeg aan de andere kom de spinazie toe en pureer ook fijn. Breng beide mixen op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de poffertjes in een poffertjespan. Vet de pan regelmatig in met boter tijdens het bakken.
  4. Halveer de avocado en verwijder de pit met een scherp mes. Pureer het vruchtvlees samen met 3 el citroensap, citroenrasp en gerookte chilipoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak torentjes van spinaziepoffertjes, avocadocrème, nori snippers, rettich en granaatappelpitjes. Zet vast met een prikker.
  6. Beleg de bietenpoffertjes met crème fraîche, gerookte heilbot, dungesneden rauwe biet en kaviaar en zet vast met een prikker.
  7. Presenteer de poffertjestorentjes op een feestelijke schaal.