Hertenbiefstuk met knolselderijcrème en cantharellen

Leestijd : 2 Minuten

Op en top herfst!
Een recept waarin tal van herfstsmaken samenkomen. Met wild, paddenstoelen en knolselderij is dit bij voorbaat al een succes!  

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

·               4 hertenbiefstukken

·               1 halve knolselderij, in gelijke blokjes

·               Bakje cantharellen, schoongemaakt

·               Halve spitskool, fijn gesneden

·               100 ml melk

·               2 el boter + koude boter voor knolselderijcrème

·               1 pakje Joost & Paul wildjus

·               3 steranijs

·               Zout en peper

 

Extra benodigdheden:

·      Keukenblender

 

Bereiding:

1.     Doe de blokjes knolselderij in een kookpan en voeg de melk en het zout toe. Vul aan met water, totdat ze net niet onderstaan en breng aan de kook.

 

2.     Doe de wildjus in een pannetje en reduceer samen met de steranijs tot de gewenste jusdikte.

 

3.     Zeef de knolselderij als hij helemaal gaar is en bewaar het vocht. Doe vervolgens in de blender en draai fijn. Voeg eventueel een beetje vocht toe. Maak hem glad door er boter aan toe te voegen.

 

4.     Zet een koekenpan op het vuur en bak de hertenbiefstuk tot de gewenste gaarheid. Laat even rusten in aluminiumfolie en bak de cantharellen.

 

5.     Stoof ondertussen de spitskool en sjalotten maak het af met zout, peper en boter. Maak af met wat dun gesneden paarse bloemkool.