Italiaanse kazen en vleeswaren van Metro Chef

Leestijd : 6 Minuten

Genieten van het goede Italiaanse leven

Laat je gasten genieten van pure Italiaanse smaken

Focaccia met parmaham en romige mozzarella. Pizza met salami. Pasta met pittige gorgonzola. Of salade met smeuïge burrata. Italiaanse kazen en Italiaanse vleeswaren staan gelijk aan genieten van het goede Italiaanse leven. Met de kazen en vleeswaren van Metro Chef schotel je jouw gasten het échte Italië voor. In een handomdraai maak je de lekkerste gerechten, want hoogwaardige ingrediënten geven je een voorsprong in de keuken. Geef jouw menukaart een Italiaans tintje en verras je gast.

Mozzarella: romige basis voor ieder gerecht

Mozzarella is wereldwijd de meest verkochte Italiaanse kaas. Niet gek, want het is lekker in vrijwel álle Italiaanse gerechten. Top er een pizza mee af, gebruik het als romige toevoeging in een pasta met rode saus of maak het de smaakmaker van de salade. Mozzarella zorgt daarnaast voor dat heerlijke laagje bovenop een echte Italiaanse lasagne of ovenschotel.

Mozzarella staat bekend om zijn smeuïge structuur en overheerlijke smaak. De kaas is wat steviger dan zijn nóg smeuïgere en romigere variant: burrata. Oorspronkelijk komt mozzarella uit het zuiden van Italië, maar al snel verspreidde de romige kaas naar meer centraal gelegen gebieden. Mozzarella wordt gemaakt van koe- of buffelmelk met de pasta filata-techniek. Gestremde melk wordt dan vermengd met wei, waarna het wordt verwarmd en getrokken. Dat zorgt voor heerlijke romige kaas, die ook nog eens supervers is. De bolletjes of strengen kaas behouden hun smaak en kwaliteit door ze te bewaren in zout water.

Mozzarele di Bufala Campana, fior di latte, stracciatella of burrata

De meeste Italianen en andere fijnproevers zweren bij mozzarella van buffelmelk. Deze wordt gemaakt in de streek rondom Napels. Maar er zijn veel meer soorten mozzarella. Fior di latte is mozzarella van schapen- of geitenmelk. En stracciatella is kaas die bestaat uit stukjes mozzarella en room. Ook burrata is een afgeleide van mozzarella: het is een mozzarella gevuld met room en wrongel. Stuk voor stuk culinaire parels die heerlijk zijn bij allerlei gerechten. Met bolletjes mozzarella geef je een simpele groene salade een upgrade. Gebruik fior di latte bij warme bereidingen – zoals in lasagne. Laat plakjes stracciatella smelten op een gloeiend hete pizza. En serveer burrata puur, met alleen een scheutje van de allerbeste olijfolie en een flinke draai zwarte peper. Gegarandeerd genieten!

Pizzatoppings: 9 absolute toppers

Bij Makro hebben we een ruim assortiment pizzatoppings. Handig, want hiermee bereid je gemakkelijk een heerlijke verse pizza. Serveer je gast heerlijk vertrouwde Goudse kaas of verras met gorgonzolablokjes.

Pizzatopping

Kaas die heerlijk smelt én lekker smaakt. Pizzatopping van palmolie en caseïne – een melkeiwit – is perfect voor op de klassieke pizza, zoals een overheerlijke pizza Margherita.

Pizzamix 60/40

Italiaans en Nederlands gaan perfect samen. Pizzamix 60/40 bevat 60 procent Goudse kaas en 40% pizzatopping. Dat geeft een heerlijke mild-pittige smaak.

Pizzakaas 48+

Pizzakaas met smaak. Dát is pizzakaas 48+. Gemaakt van 100 procent Nederlandse Goudse kaas. Zo krijgt een pizza net wat meer pit en smaak.

Roodzuivel mix 45+

Roodzuivel mix bestaat uit 50 procent Goudse kaas en 50 procent Mature Irish Cheddar. Dat geeft de kaasmix niet alleen een lekkere smaak, maar ook een goudgele kleur. Heerlijk op pizza’s, maar ook een mooie toevoeging aan koude gerechten.

Mozzarellamix 30/70

Zacht, romig en smeuïg. Mozzarellamix bestaat uit 30 procent mozzarella en 70 procent pizzatopping. Dat maakt dat de topping lekker smelt en de romige structuur behoudt.

Mozzarella 40+

Mozzarella is de ‘pizzakoning’ onder de kazen. De perfecte topping voor een originele Italiaanse pizza. Zacht, romig, perfetto!

Vegan raspkaas

Natuurlijk wil je al jouw gasten in de watten leggen. Voor de veganistische eter is er vegan raspkaas: een smakelijk alternatief voor kaas op basis van water, kokosolie en zetmeel.

Gorgonzolablokjes

Romig, mild en lichtpittig: gorgonzola. Heerlijk op creaties die je het liefst wat pittiger gratineert.

Buffelmozzarella

Buffelmozzarella uit Campana is de énige échte. Subliem van smaak, en lekker uit elkaar getrokken prachtig rustiek op ieder gerecht.

Metro chef kaas

Overheerlijke Italiaanse kazen van Metro Chef

Van romige mozzarella, zachte burrata en pittige gorgonzola tot intense Parmigiano Reggiano en Grana Padano: bij Makro hebben we een enorm assortiment heerlijke Italiaanse kazen van ons eigen merk Metro Chef. Harde kazen om een heerlijke salade mee af te toppen, maar ook zachte kazen voor op de meest romige lasagne. Zo maak je ieder gerecht op en top Italiaans.

Parmezaans keurmerk

Na een jaar rijpen komen de inspecteurs van Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano langs bij de kaasmaker. Dit is het moment van de waarheid. Nu wordt aan de hand van een lange lijst voorwaarden vastgesteld of de kaas het PDO keurmerk krijgt. (Protected Designation of Origin). Het gebeurt regelmatig dat kazen afgekeurd worden. Ze worden dan niet weggegooid maar verhandeld als merkloze Parmezaanse kaas.

Metro chef vlees

Italiaanse cultuur op tafel met de lekkerste Italiaanse vleeswaren

Geen enkel land kent zo’n uitgebreid aanbod vleeswaren als Italië. Het is onderdeel van de Italiaanse cultuur. Bij Makro brengen we dat stukje Italiaanse cultuur graag naar je toe met ons uitgebreide assortiment Italiaanse vleeswaren. Met zachte mortadella, zoete prosciutto, pittige bresaola en kruidige pancetta van ons eigen merk Metro Chef serveer jij jouw gast het beste van Italië. Tegen een heerlijke antipasti-plank zegt niemand nee!

Carpaccio

Carpaccio is een schilder die schildert in rode vlakken met wit. Omdat het vlees rood is en de saus wit, is het gerecht hiernaar vernoemd. Officieel horen er dan ook geen rucola, pijnboompitjes, pesto of Parmezaanse kaas op.
Carpaccio betekent dus niet ‘dun gesneden’, maar het vlees is sottilissima: erg dun gesneden.

Snacken op zijn Italiaans

Een echt italiaanse snack op het menu hebben? Denk dan eens aan de grissini, soort soepstengel, die gewikkeld wordt met parmaham.

Italiaans eten met DOP-keurmerk: uitsluitend het állerbeste

Hoe weet je dat de Italiaanse ingrediënten die jij gebruikt voor jouw gerechten ook echt het állerbeste zijn? Let op het DOP-, IGP- en STG-keurmerk. Deze keurmerken zijn een teken dat je een origineel Italiaans kwaliteitsproduct in handen hebt. In Italië zijn er nu maar liefst 315 DOP-, IGP- en STG-gekeurde producten!

DOP

Het Italiaanse DOP-keurmerk is geregistreerd bij de Europese Unie en staat voor Denominazione di Origine Protetta, ofwel beschermde herkomstbenaming. Het betekent dat het voedingsmiddel een vast herkomstgebied kent en ook daar moet worden verwerkt. Daarnaast ligt de maakwijze vast. Dat zorgt voor een prodotto inimitabile: een uniek product. Het kan en mag nergens anders worden nagemaakt!