Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.
Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:
Succes met de feestdagen
Camembert uit de oven met druiven en frambozen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 camembert pet Norman 250 g
2 takjes rozemarijn
200 g rode druiven
150 g frambozen
1 kletzenbrood
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de camembert in een schaaltje, steek de rozemarijntakjes in de kaas.
3. Verwarm de kaas 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Serveer met druiven, frambozen en kletzenbrood.
Gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 peren, geschild
1 vanillestokje
300 ml Kopke Fine white port no. 99
100 g gorgonzola
20 ml truffelhoning
2 takjes basilicum
Bereiding
1. Halveer de peren, verwijder het klokhuis. Verwarm de witte port met het vanillestokje in een klein steelpannetje, voeg de peren toe. Staan de peren niet helemaal onder, voeg dan water toe. Pocheer de peren 15 minuten.
2. Leg de warme peren op vier bordjes, verdeel de gorgonzola en truffelhoning erover en garneer met basilicum.