Ingrediënten Ketel 1 met cassis
Voor 1 glas
1/4 deel 
50 ml Ketel 1 
150 ml cassis 
IJsblokjes 
Takje rode aalbessen 
Metro Chef roerstaafjes
Bereiding
Neem voor deze Hollandse cocktail een longdrinkglas en vul ’m tot bovenaan met ijsblokjes. De cocktail blijft hierdoor altijd in de juiste mixdrank verhouding en temperatuur. Voeg Ketel 1 en cassis toe. Garneer met het takje rode aalbessen en een roerstaafje.
Ingrediënten Damrak Gin & Tonic
1/5 deel 
40 ml Damrak gin 
1 flesje Thomas Henry tonic 
2 sinaasappelschijfjes 
IJsblokjes 
Optioneel: Metro Chef sinaasappelsiroop en kaneelstokje
Bereiding
Schenk de Damrak gin in een gin & tonic glas met ijsklontjes. Vul de rest van het glas met de Thomas Henry tonic. Roer kort en garneer met 2 sinaasappelschijfjes en voeg eventueel een kaneelstokje toe. Variatietip: hou je van zoet, dan kun je er nog een scheutje sinaasappelsiroop doorroeren.
Ingrediënten Limoncello Spritz
1/5 deel Pallini Limoncello 
30 ml Alberto Torresi prosecco 
Optioneel: Fever Tree soda water 
Citroen 
Makro crush ice: The Ice Co Crush 
Takje verse munt
Bereiding
Kies een groot wijnglas en vul 1/5 deel met limoncello. Vul daarna het glas helemaal vol met crush ice en prosecco. Voor een variant met minder alcohol halveer je de hoeveelheid prosecco en voeg je daarvoor in de plaats sodawater toe. Decoreer met 2 schijfjes citroen en een takje verse munt.