King crab van de barbecue

Leestijd : 1 Minuten
King crab van de barbecue

Lekker gerecht om van te genieten

Ingrediënten

- King crab poten
- Citroenschijfjes

Voor de kruiden-knoflookboter

- ½ pakje boter
- 2 el fijngesneden basilicum
- 3 teentjes knoflook, fijn geperst
- Sap van 1 versgeperste citroen
- 1 el van je favoriete zoete BBQ-rub

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de kruiden-knoflookboter goed door elkaar en zet opzij. Zorg ervoor dat voor het serveren de boter gesmolten is.
2. Bereid je barbecue voor op 180/200°C voor een directe sessie. Leg de (ontdooide) poten op het rooster en keer deze na 3 tot 4 minuten om en gaar ze nogmaals 3 tot 4 minuten. Het krabvlees zou nu mooi gegaard moeten zijn. Wil je de krab bereiden middels een indirecte setup, zorg dan voor een temperatuur van 110°C en gaar de krabbenpoten in ca. 25 minuten.
3. Knip de krabbepoot open, haal het vlees eruit en bedruip met de kruiden-knoflookboter.
4. Serveer de krabbenpoten terwijl ze nog warm zijn en garneer met wat citroenschijfjes.