Koffie cakejes

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-koffie-cakejes

Heerlijk voor bij de koffie.

Ingrediënten
Voor 1 kop

Rioba koffie
235 gram Metro Chef bloem
200 gram roomboter
75 gram Aro suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel Rioba cacao
2 eetlepels kokend water
1 eetlepel Aro zonnebloemolie
300 gram Metro Chef Callets wit
Mokkaboontjes
1 bakplaat

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng bloem, de cacao, suiker en de vanillesuiker in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed dit door het bloemmengsel samen met de koffie.
3. Maak kleine bolletjes van het deeg en verdeel deze over de met bakpapier bekleedde bakplaat.
4. Schuif de plaat in de oven en bak de cakejes in 15 minuten gaar. Check voor de zekerheid met een houten prikker of ze goed droog zijn vanbinnen.
5. Haal de cakejes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
6. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en voeg hier de zonnebloemolie aan toe.
7. Dompel de afgekoelde cakejes één voor één in de witte chocolade. Leg ze weg op een nieuw bakpapier.
8. Maak de cakejes af met een mokkaboontje en laat de chocola nog verder hard worden in de koelkast.