Mosselen op Aziatische wijze

Leestijd : 1 Minuten
Mosselen op Aziatische wijze

Het recept moet je echt eens proberen als je dol bent op Aziatische smaken.

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ± 25 minuten

5 kg mosselen
2 rode pepers
2 limoenen
1 rode ui
2 kleine venkelknollen
6 cm gemberwortel, geschild
3 stengels sereh
Olijfolie
400 ml kokosroom
Verse koriander

Bereiding
1. Spoel de mosselen in een ruime bak water en gooi drijvende en kapotte mosselen weg. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
2. Snijd de pepers in ringen en verwijder eventueel de zaadjes voor een minder pittig gerecht.
3. Was de limoenen en snijd ze in parten. Pel en snijd de ui in dunne boogjes. Snijd de venkel in ringen en de gemberwortel in dunne plakjes. Sla met de bodem van een steelpan op de sereh zodat de smaken vrijkomen en snijd ze in grove stukken.
4. Zet een grote pan met een dikke bodem op het vuur en verhit een flinke scheut olie in de pan. Voeg de uitgelekte mosselen toe en bak ze al omscheppend kort. Voeg de gesneden producten toe en bak alles al omscheppend 1 minuut op een hoog vuur.
5. Schenk de kokosroom room erbij en draai het vuur lager. Schep de mosselen af en toe voorzichtig om en neem de pan van het vuur als alle mosselen openstaan.
6. Schep de mosselen in een grote schaal en garneer met wat verse koriander en partjes limoen.