Het is zeer streng gereguleerd waarmee overbevissing is uitgesloten
Door het gebruik van de flyshoot-methode, is er sprake van minder bijvangst en veel minder brandstofgebruik. Vanwege de ‘korte trek’ van de vissersboten, zijn de vissers korter op zee en is de vis het meest vers. Het eten van vis uit de Noordzee is het minst belastend voor het milieu: de vis wordt in onze eigen achtertuin gevangen en daarna recht van de visafslag naar de vestiging vervoerd.
Hoe herken je de echte Noordzeevis?
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een speciaal beeldmerk geïntroduceerd. Kom je dit logo tegen? Dan weet je dat het verse vis is, rechtstreeks van de visafslag uit onze eigen Noordzee.

Over Stichting Noordzeevis uit Schevenignen
Sinds hun oprichting in 2016 zet de Stichting Noordzeevis zich in om hun missie te volbrengen: Noordzeevis geliefd te maken in eigen land. Enerzijds om de Scheveningse visketen te versterken, anderzijds de visconsumptie te bevorderen. Dit willen ze bereiken door vis uit eigen zee in het zonnetje te zetten via diverse media.