Paddenstoelenrisotto

Leestijd : 1 Minuten
Wijn van het jaar 2020 rood

Een perfect gerecht voor de rode wijn van EL BAR ARGENTINO

Ingrediënten

Risottorijst (800g)
Ui (150g)
Olijfolie
Boter (200g)
Pompoen (500g)
Courgette (500g)
Wortel (300g)
Gedroogde tomaten (100g)
Gedroogd eekhoorntjesbrood
Verse portobello’s (800g)
Champignons (100g)
Parmezaanse kaas (500g)
Groentebouillon
Witte wijn

Bereiding

1. Fruit de ui en de knoflook tot deze glanzen en doorzichtig worden.
2. Voeg de wortels en pompoen toe in kleingesneden dobbelsteentjes en bak tot deze gaar zijn.
3. Voeg de courgette en de rijst toe. Schenk witte wijn bij de risotto tot deze is bedekt.

Laat intussen het gedroogde eekhoorntjesbrood en de gedroogde tomaten wellen in water tot ze zacht genoeg zijn om te snijden. Voeg ze toe aan de risotto.

Snij de portobello’s, bak ze bruin in een pan en voeg toe aan de risotto. Voeg al roerend langzaam de groentebouillon toe tot de risotto de gewenste bite heeft. Tenslotte roer je de boter en de kaas door de risotto tot deze helemaal zijn vermengd.