Pancettabrood

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-pancettaappel

Een hartig en smaakvol Italiaans gerecht!

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – 1 uur rijzen

1 broodmix naar keuze
10 g tijm, fijngehakt
10 g rozemarijn, fijngehakt
1 citroen, geraspt
200 g Levoni Pancetta
bloem om werkblad te bestrooien
deegroller
bakpapier

Bereiding

  1. Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de fijngehakte kruiden en citroenrasp toe aan het deeg.
  3. Laat het deeg rijzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm de oven voor op 200℃.
  5. Bestrooi uw werkblad met wat bloem, kneed het deeg nog eenmaal stevig door na het rijzen. Maak een ronde plak van 1 cm dik met behulp van een deegroller en leg het brooddeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Knip het brooddeeg rondom in met een schaar.
  7. Omwikkel elke strook brooddeeg met een plak pancetta. Draai hierbij het brooddeeg een keer om z’n as, zodat u een mooie twist in elke stick krijgt.
  8. Bak het brood 20 minuten af in het midden van de oven.

Tip: serveer met een kruidenkaasdip.