Panna Cotta met blauwe bessen en slagroom

Leestijd : 1 Minuten
668x267-detail-image-panna-cotta

Een heerlijk Italiaans dessert van gekookte slagroom.

Ingrediënten
Voor 10 personen

1 L Debic Panna Cotta
1 Spuitbus Debic Gesuikerde Room
200 ml blauwe bessen coulis
4 g gelatineblaadjes
100 g granola
100 g verse blauwe bessen
10 chocolade decoraties

Bereiding

1. Verwarm de Debic Panna Cotta tot deze volledig vloeibaar is.
2. Schik de glaasjes zodat ze schuin staan (dit kan bijvoorbeeld door ze in een eierkarton te zetten).
3. Verdeel ¾ van de vloeibare panna cotta over de glaasjes en laat dit opstijven in de koeling. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit, smelt ze op een laag vuur en meng dit onder de blauwe bessen coulis.
4. Verdeel de de helft van coulis over de opgesteven panna cotta en plaats opnieuw in de koeling.
5. Verdeel nadien de resterende panna cotta over de coulis en laat dit opnieuw opstijven in de koeling.
6. Giet vervolgens voor de laatste keer de coulis over de panna cotta en laat ook dit kort opstijven in de koeling.

Werk de glaasjes af met de granola, de verse blauwe bessen en een mooie rosace van de Debic Gesuikerde Room uit een spuitbus. Decoreer met een chocolade decoratie naar keuze.