Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:
Succes met de feestdagen
Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten - 2 uur opstijven in de koelkast
300 ml Pannacotta Debic
1 tl kaneel
1 sinaasappel, geraspt
3 el Amaretto
8 Crocus marbled chocoladebakjes
100 g frambozen
100 g aalbessen
Poedersuiker voor de garnering
Bereiding
1. Verwarm de pannacottaroom 40 seconde in een maatbeker in de magnetron totdat de room weer vloeibaar is. Heb je geen magnetron, een pannetje op het vuur kan uiteraard ook, maar pas op; zorg dat de room niet te warm wordt.
2. Voeg de sinaasappelrasp, kaneel en Amaretto toe en meng goed door.
3. Schenk het mengsel met behulp van een maatbeker in de chocoladecupjes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Garneer de pannacotta met rood fruit en maak een winters sneeuweffect door te garneren met poedersuiker.
Tip: eten er kids mee en wil je liever geen alcohol gebruiken, voeg dan 1 eetlepel Monin winterspice toe.