Ingrediënten Passoã Fresh
Voor 1 glas
1/4 deel – 50 ml Passoã
1 flesje Fever Tree ginger ale
2 limoenschijfjes
IJsblokjes
Bereiding
Kies een mooi groot wijnglas uit - het mag ook een gin tonic glas zijn - en schenk hier 1/4 deel (50ml) Passoã in en vul deze tot aan de rand met ijsblokjes. Vul de rest van het glas met de ginger ale. Knijp de limoenpartjes uit boven het glas, roer kort en voeg als garnering de partjes en een rietje toe.
Ingrediënten Gin Fizz
Voor 1 glas
1/4 deel Bloom gin
3/4 deel Fever Tree elderflower tonic of Alberto Torresi prosecco
Monin Elderflower siroop of 25 ml limoensap
1 limoen
IJsblokjes
Optioneel: takje verse munt of eetbare bloem
Bereiding
Snijd de limoen in schijfjes en vul een longdrinkglas tot aan de rand met ijsblokjes. Voeg bij elke schep ijsblokjes een schijfje limoen toe zodat de schijfjes mooi verdeeld zitten.
Vul 1/4e deel van het glas met gin en vul af met elderflower tonic. Voor een alcoholische cocktail kun je de elderflower vervangen door prosecco. Als extra smaakmaker voeg je een klein scheutje Monin elderflower of limoensap toe. Garneer je cocktail eventueel met een takje verse munt of een eetbare bloem.