Ingrediënten voor 8 personen:
· 4 tot 5 stevige peren
· 100 g lichte basterdsuiker
· 30 g boter
· 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
· 1 tl maldonzout
· 20 g geroosterde pecannoten
Extra benodigdheden:
· Tarte tatin-vorm of een pan van ± ø 26 cm
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Schil de peren, snij ze door de helft en haal het klokhuis eruit. Snij ze in gelijke partjes.
3. Zet de pan met de suiker op het vuur en laat langzaam karamel worden. Voeg als deze bruin wordt de koude boter toe en laat binden. Doe het zout erbij en haal van het vuur. Leg trapsgewijs de partjes peer erin.
4. Leg het bladerdeeg er overheen en snijd het overtollige deeg weg. Druk aan de zijkanten aan en plaats in de oven.
5. Bak in ca. 25 minuten gaar en laat 5 minuten afkoelen alvorens om te draaien op een bord. Verdeel de geroosterde pecannoten over de tarte tatin.
Tip: lekker met clotted cream.