Een Hawaiiaans gerecht met een Hollandse klassieker.
Ingrediënten
(voor één goedgevulde bowl)
Hoofgerecht - 20 minuten (plus 30 minuten voor het afkoelen van de rijst)
1 verse, gefileerde haring
100 gram sushirijst
25 ml sushiazijn
25 gram rode kool
Een kwart komkommer
Een halve rode ui
Een kleine wortel
Een kwart avocado
Sesamzaadjes
Stukje lente-ui
1,5 eetlepel Japanse sojasaus
1 theelepel sesamolie
Peper en zout naar smaak
Bereiding
1.Was de sushirijst grondig en spoel tot het water helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af, spreid ‘m uit op bijvoorbeeld een bord en laat de gekookte rijst goed afkoelen. Meng de sushiazijn door de rijst tot alle korrels glanzen.
2. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
3. Snijd de komkommers in blokjes.
4. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
5. Schrap de wortel en rasp of snijd julienne.
6. Rasp een stukje rode kool.
7. Snijd een kwart avocado in blokjes of plakjes.
8. Snijd de gefileerde haring in blokjes.
9. Snijd een stukje lente-ui in dunne plakjes.
10. Neem een mooie kom, vul deze voor 2/3 met de afgekoelde sushirijst.
11. Leg vervolgens de vis en de groenten erop.
12. Maak een dressing van de sojasaus en de sesamolie en naar smaak peper en zout. Besprenkel de groenten en de vis naar smaak.
13. Bestrooi de pokébowl met de sesamzaadjes.
エンジョイ (eet smakelijk!)