Portobello-burger

Leestijd : 2 Minuten
Portobello-burger

Hét vegetarische alternatief op een broodje hamburger.

Ingrediënten
Voor 1 burger

- 2 hele portobello’s
- 1 plakje cheddarkaas
- 140 g gemengde paddenstoelen*
- 1 klein teentje knoflook
- 25 g volkoren bloem
- 15 g Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 tl verse fijngehakte peterselie
- 1 tl verse fijngehakte oregano
- ½ tl verse tijm
- 1 ui
- Olijfolie
- Zout & peper
- Sesamzaadjes
*Bijv. een mix van diverse rassen of alleen kastanjechampignons met portobello’s gemixt. Wees creatief!

Bereiding

1. Smeer de twee portobello’s in met wat olijfolie en bak ze onder de grill kort maar zo dat ze wel gaar zijn.
2. Strooi over één portobello wat sesamzaadjes zodat deze op de bovenkant van een hamburgerbroodje lijkt. Bewaar de andere portobello als onderkant van het broodje.
3. Borstel de andere paddenstoelen goed schoon en snijd vervolgens in grove stukken. Hak daarna ook de knoflook en de ui fijn.
4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn.
5. Voeg tijm, peterselie en oregano naar smaak toe bij de paddenstoelen en schep goed om.
6. Doe de paddenstoelen samen met de bloem, de Parmezaanse kaas, het ei en wat peper en zout in de keukenmachine. Het moet een kleverig maar vrij stevig geheel worden. Mocht het mengsel te vloeibaar worden, voeg dan wat extra bloem toe. Vorm van het mengsel een burger.
7. Verhit weer een beetje olie in de koekenpan en bak de burger tot de korst mooi bruin is.
8. Serveer de burger op de portobello’s met een gesmolten plakje cheddarkaas, ketchup, uienringen, paprikaschijfjes, mayonaise en sla.