Ingrediënten
1,8 – 2,5 kilo Nieuw-Zeelandse lamsbout
2 el Harissa
500 ml kippenbouillon
bol knoflook, gehalveerd
1 citroen, gehalveerd
100 g mayonaise
1 zak burgerbollen
1 pot Turkse yoghurt
½ bos munt
1 zak rucola
1 groene peper
1 rode peper
1. Ontdoe het vlees van overtollig vet (maar verwijder zeker niet alles) en wrijf in met de harissa.
2. Pak het vlees in plasticfolie en laat het vlees 4-6 uur marineren in de koelkast.
3. Verhit de Kamado tot 190°C.
4. Verwijder het plasticfolie en leg de lamsbout in een diepe braadslee
5. Voeg de kippenbouillon, citroen en knoflook toe en braad in ca. 4 uur door en door gaar.
6. Maak ondertussen de mayonaise door de Turkse yoghurt en de mayonaise door elkaar heen te roeren
7. Snipper de rode en groene peper heel fijn, snijd de munt in reepjes, roer dit door de yoghurt-mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
8. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor ca. 15 minuten en trek het dan los van het bot en scheur het in reepjes.
9. Bestrijk de broodjes met de mayonaise en beleg ze met de pulled lamb.